Meci de totul sau nimic, astăzi, în Valea Domanului! Totul înseamnă victoria! Numai și numai victoria! UPDATE: Victorie Dumbrăvița!

 

După 0-0 în tur, CSM Reșița și CSC Dumbrăvița vor disputa astăzi, de la ora 17.30, în Valea Domanului, manșa retur a barajului final pentru promovarea în liga secundă la fotbal.

 

Cu 23 de victorii și fără înfrângere în cele 27 de etape, rosso-nerii au defilat în sezonul regular și în play-off, terminând pe primul loc la distanță uriașă de a doua clasată, CSM Deva: 20 de puncte! Însă ce a urmat la meciurile de baraj ne-a cam pus pe gânduri. O victorie neconcludentă la Ghiroda (1-0), urmată de un retur (1-1) în care s-au trezit conduși acasă și au tremurat până în final. De partea cealaltă, echipa din Dumbrăvița a șters pe jos tocmai cu CSM Deva și chiar pe terenul acesteia (5-1!), astfel că barajul final se anunța brusc mult mai echilibrat decât păruse până nu de mult. Iar manșa tur dintre alb-verzi și roș-negri, jucată sâmbătă, exact asta avea să arate: un meci pe muchie, cu o echipă oaspete neconvingătoare, care putea pleca învinsă dacă timișenii nu iroseau pe final două mari ocazii de gol.

 

CITEȘTE ȘI: CSM Reșița, fără antrenor pe bancă la barajul de promovare. Dan Alexa: „Important e ca jucătorii să fie antrenori în teren!”

 

Confruntarea decisivă de astăzi, de la ora 17.30, din Valea Domanului, este una de totul sau nimic. Orice rezultat de egalitate după 90 de minute va duce meciul în prelungiri. Victoria, și doar victoria!, va însemna și promovarea. La fel se întâmpla însă și în urmă cu trei ani (foto jos), atunci când CSM Reșița trebuia să învingă în ultima etapă pe aceeași CSC Dumbrăvița pentru a promova. Și a reușit. Suntem siguri că, susținuți și acum de fanii din tribune, o va face și astăzi!

 

Mii de suporteri roș-negri, din Reșița, din Almăj, din Clisură și nu numai, și-au anunțat prezența în tribunele Stadionului „Mircea Chivu”, pentru a-și susține favoriții și a sărbători la final revenirea în liga a doua. Mesajul transmis acestora de Guardia Ultra, ai cărei reprezentanți au vândut aseară, în doar două ore, 420 de bilete de meci – „Nici măcar cu Rapid nu am vândut atâtea bilete în acest interval de timp”, spunea liderul galeriei, Marcel Gușcă –, este sugestiv: „Ne vedem la stadion, ne vedem în Tribuna 2 cu eșarfele la gât și vocile gata să răgușească pentru ECHIPĂ timp de 90 de minute. Mobilizarea!” 

 

Surse foto (arhivă): Facebook/ CSM Reșița și Marcel Silviu Gușcă

 

UPDATE – ora 21.00

 

În fața a peste 5.000 de spectatori, jucătorii gazdă au reușit „performanța” de a pierde în fața celor de la Clubul Sportiv Comunal Dumbrăvița! Oaspeții au condus din minutul 50 (gol Olaru) până aproape de finalul partidei, când Drăghiceanu (86) a dus meciul în prelungiri. Munteanu, Drăghiceanu, Cristea de două ori, apoi iar Drăghiceanu și-au bătut joc de ocaziile avute în cele 30 de minute adiționale, așa că s-a ajuns la lovituri de departajare. Timișenii au fructificat patru din patru penaltiuri, pe când gazdele – doar două (Cioinac și Drăghiceanu). Au executat slab Cristea și Munteanu, astfel că portarul Cătălin Trofin – un fotbalist care în timpul săptămânii lucrează pe șantier, la o firmă de construcții! – a devenit eroul Dumbrăviței. Echipa timișeană promovează astfel în Liga 2!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available