CSM Reșița, fără antrenor pe bancă la barajul de promovare. Dan Alexa: „Important e ca jucătorii să fie antrenori în teren!” UPDATE: 0-0 la Dumbrăvița

 

Vestea a venit azi și ne-a dat-o chiar Dan Alexa: Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal l-a suspendat două etape, pentru cartonașul roșu luat la partida din weekend. Astfel că antrenorul principal al CSM Reșița nu va putea sta alături de jucătorii săi la niciunul dintre cele două meciuri decisive pentru promovare.

 

La aflarea deciziei Comisiei de Disciplină, astăzi, cu două zile înaintea meciului tur al barajului decisiv cu CSC Dumbrăvița, Dan Alexa ne-a declarat că are încredere în stafful său și în jucători: „Eu sunt suspendat două etape, dar sper ca absența mea de pe bancă să nu fie un handicap pentru echipă. Am un staff în care am încredere și am jucători cu experiență care înțeleg momentul ăsta, pentru că este și momentul lor. Importanți sunt ei în teren, important e ca ei să fie antrenori în teren! La astfel de partide, decisive, de baraj, prea puțin contează antrenorul”.

 

Rosso-nerii sunt mari favoriți în dubla manșă cu echipa din Dumbrăvița. Printre argumente, rezultatele înregistrate până acum de cele două formații. Reșițenii au obținut 24 de victorii și nu au nicio înfrângere, pe când timișenii – doar 14 victorii, plus cinci eșecuri. Cu toate acestea, Dan Alexa consideră că șansele de promovare ale celor două grupări sunt egale.

 

CITEȘTE ȘI: Întrebare de baraj: Li s-a urât cu binele fotbaliștilor rosso-neri?

 

Pe de o parte, spune tehnicianul Metalului, la ora actuală acesta are mai mulți jucători indisponibili: „Aboubacar, Mediop, Vali Munteanu, Drăghiceanu, toți sunt accidentați. Așadar, jucătorii decisivi – nu știm dacă la ora meciului îi vom avea disponibili”. Pe de altă parte, faptul că CSM Reșița a defilat în campionat, obținând calificarea la baraj cu mult înaintea încheierii play-off-ului, nu este neapărat un avantaj pentru roș-negri. Din contră. „Asta a fost o problemă a noastră, chiar a fost o problemă, recunoaște Alexa, pentru că ne-au lipsit meciurile tari, în timp ce Dumbrăvița a jucat meciuri cu miză până în ultima etapă. Deci, din acest punct de vedere, avantaj Dumbrăvița. Aceasta a fost cea mai bună echipă din seria Timiș și Arad, deci va fi o dublă manșă disputată”.

 

În concluzie, zice Dan Alexa, „din punctul meu de vedere, șansele sunt 50-50. Este un meci de baraj, unde se poate întâmpla orice. În meciurile de baraj este o presiune foarte mare, n-ai voie să faci greșeli, trebuie să fii foarte determinat, foarte concentrat. Dar eu am încredere în jucătorii noștri”.

 

Optimist este și președintele clubului. Precizând că până la această oră încă nu a fost comunicată oficial decizia Comisiei de Disciplină privind suspendarea lui Alexa, Cristi Bobar ne-a declarat că „jucătorii sunt motivați, am încredere că vor trata foarte serios meciul de la Dumbrăvița. Sper să avem o atitudine bună, mai bună decât cea din jocul cu Ghiroda. Cred că toți jucătorii și antrenorii își doresc să jucăm în liga a doua”.

 

De barajul cu CSC Dumbrăvița se pregătesc intens și fanii rosso-neri din Guardia Ultra. Dacă în deplasarea precedentă, de la Ghiroda, echipa reșițeană a fost încurajată de peste 200 de suporteri, acum se anunță o prezență a acestora și mai numeroasă. „Sâmbătă, toate drumurile duc într-un singur loc: la Dumbrăvița! Echipa are nevoie de sprijinul nostru, de aceea vă așteptăm să vă înscrieți pentru această deplasare. Plecarea este programată la ora 14.30, de la Institutul de proiectări de pe Calea Caransebeșului. Deplasarea se va face cu autocare și cu autoturismele personale. Nu rămâne nimeni fără transport!”, este mesajul transmis de liderul galeriei, Marcel Gușcă. Bannerele care împânzesc Reșița sunt și ele sugestive: „Toți pentru echipă!”, sâmbătă, 4 iunie, la Dumbrăvița! Și miercuri, 8 iunie, la returul din Valea Domanului!

 

UPDATE – 4 iunie, ora 20.30

 

Prima manșă a barajului final pentru promovare în Liga 2, disputată astăzi la Dumbrăvița, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Reșițenii au controlat partida, și-au creat ocazii de a marca, dar puteau pierde pe final, la o eroare pe flancul drept al defensivei. Au ratat însă și timișenii, astfel că CSM Reșița termină neînvinsă și cea de-a 30-a partidă din acest campionat. Dar, pentru a-și atinge obiectivul, are nevoie de victorie în returul ce se va juca în Valea Domanului, miercuri, 8 iunie, de la ora 17.30.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available