Meciuri aprinse în PSD Caraș-Severin pentru listele de parlamentare. Hurduzeu și Torma, la Ciolacu!

Scandalurile pare că nu mai iau sfârșit în Organizația PSD Caraș-Severin. Acuma, din pricină de liste pentru alegerile parlamentare, acolo unde vor să ajungă tocmai cei ce au dat chix la scrutinul din 27 septembrie.

Atâta timp cât liderii PSD Caraș-Severin evită să ofere presei informații despre definitivarea listelor de candidați pentru Parlament, continuăm să o facem noi, cei de la resita.ro, apelând la surse neoficiale din interiorul taberei social-democrate.

Lista de la Camera Deputaților pare că va fi deschisă de către marele pierzător de la locale, Silviu Hurduzeu, contestat de mulți dintre pesediștii cărășeni. Pentru locul doi sunt luate în calcul mai multe variante. Prima din ele vizează un al doilea posibil pierzător, Adrian Torma. Doar că aici, nici pe departe, discuțiile nu sunt încheiate. Spunem posibil pierzător căci, dacă instanța va menține decizia BEC, Adrian Torma va pierde postul de primar la Moldova Nouă, paradoxal după ce-l câștigase la vot, dar la un vot (fraudat?) la care, se pare, instanța ar decide că nu avea voie să facă parte…

Deși neagă această posibilitate, numele Ionuț Popovici a fost luat în discuție la întrunirea pesedistă. Și crede cineva că s-a întâmplat asta fără vreo discuție prealabilă cu liderul județean al PMP? Conform surselor noastre, există varianta ca Popovici să primească locul 2 pe lista de deputați, Adrian Torma urmând să cadă pe poziția a treia. Dacă Popovici nu este decis să facă pasul spre PSD, delegația județeană a partidului care se va vedea în aceste zile cu președintele Marcel Ciolacu, pentru definitivarea listelor PSD din Caraș-Severin, va fi formată tocmai din Adrian Torma și Silviu Hurduzeu. Altfel, cel din urmă va merge împreună cu Popovici.

Lista din Caraș-Severin de la Senat se pare că a scăpat de Sorin Grindeanu, care și-ar fi rezolvat un loc mult mai… eligibil. Și anume, în fruntea listei de la Camera Deputaților din Timiș. Favorit la primul loc pe lista PSD Caraș-Severin pentru Senat ar fi Ioan Crina, secondat de fosta judecătoare Gabriela Stuparu. Numai că aceasta nu este deloc încântată de locul secund pe listă, evident neeligibil, și insistă să facă parte din delegația condusă de Hurduzeu care va merge la discuții cu Ciolacu.

Printre atâtea incertitudini pesediste, un lucru e sigur. Cel puțin doi dintre cei patru parlamentari cărășeni care și-au câștigat actualele mandate pe listele PSD la alegerile din 2016 nu vor mai intra în Parlament după noul scrutin: senatorul Narcis Ionuț Chisăliță și deputata Luminița Jivan. Ceilalți doi, deputații Ion Mocioalcă și Ion Spânu, își fac acum socotelile în partidul lui Victor Ponta. Acolo unde Mocioalcă nu are rival la locul 1 pe lista cărășeană a PRO România de la Camera Deputaților. Având astfel mari șanse să fie coleg de bancă în Parlament cu… copilul său politic, Silviu Hurduzeu. Care ar putea vota oricând alături de Ponta și Mocioalcă, dacă vor mai apărea divergențe între PSD și PRO România.

Foto: arhivă campanie electorală septembrie 2020

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite