Medaliatul olimpic Răzvan Șelariu cedează apartamentul ANL unui caz social din Reșița

Medaliatul olimpic Răzvan Șelariu a decis să renunțe la apartamentul ANL primit de la Primăria Reșița în 2010, ca răsplată a medaliei olimpice aduse în 2004 în palmaresul orașului, și să îl cedeze unui caz social de pe lista de așteptare a Primăriei.

„Primăria Reșița a preluat imobilul și a identificat deja un posibil beneficiar care a fost pus pe ordinea de zi a primei ședințe a Comisiei de repartizare a locuințelor ANL. Dorim să mulțumim sportivului Răzvan Șelariu pentru gestul frumos pe care îl face!”, ne-a declarat Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței.

Medaliat cu bronz în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena cu echipa României, gimnastul reșițean Răzvan Șelariu a primit abia în anul 2010 apartamentul promis de autoritățile locale imediat după câștigarea medaliei.

Apartamentul lui Răzvan Selariu era într-un bloc ANL abia terminat, situat în zona centrală a Reșiței. Cum gimnastul e cetățean de onoare al orașului, e căsătorit și are doi copii, el a fost pus, în sfârșit, pe lista de priorități. Aflat în Qatar, unde antrena, în 2010, lotul de gimnastică, Șelariu s-a bucurat la auzul veștii că are casă în orașul natal. „Sincer, nu am mai crezut, dar primarul se dovedește de cuvânt. De Crăciun voi veni în România și am să inaugurez apartamentul dar, chiar dacă sunt departe, vreau să le mulțumesc pentru gest”, a spus la acea vreme medaliatul olimpic Răzvan Șelariu.

Gimnaştii reşiţeni care deţin performanţa lui Răzvan Şelariu, aceea de a purta la gât o medalie olimpică, pot fi număraţi pe degete. A muncit mult şi, o recunoaşte el însuşi, altfel nu ar fi ajuns la performanţă. Dar succesul nu l-a schimbat. Efortul constant l-a dus la performanţă, ajungând pe podiumul Jocurilor Olimpice de la Atena. Acelaşi efort l-a dus şi unde este acum: în Insulele Feroe.

 

Dar sufletul său rămâne acasă, la români şi la reşiţeni. Atunci când este nevoie, ajută mereu, fie că vorbim de galeria echipei de fotbal, sau de copiii din centrele de plasament, deşi nu-i prea place să se ştie şi să se vorbească despre asta. Mai multe veri, toţi copiii de la Centrul „Sfânta Maria“ au avut parte de o excursie de vis pe Clisura Dunării, graţie lui Răzvan. „A fost primul proiect, nu şi ultimul. Cu siguranţă nu mă voi opri aici“, spune Şelariu.

Răzvan Şelariu revine cu mult drag acasă, la Reşiţa, de câte ori are ocazia.

O generaţie valoroasă

Răzvan Şelariu a făcut parte din cea mai valoroasă echipă a gimnaştilor români, generaţie ce va rămâne în istoria gimnasticii româneşti. Vorbim de cea mai valoroasă echipă, pentru că până în anul 2004, când sportivii români au cucerit medalia de bronz cu echipa la Jocurile Olimpice din Atena, acest lucru nu s-a mai întâmplat şi probabil va fi un rezultat foarte greu de egalat mulţi ani de acum înainte. Din echipa care a făcut istorie pentru gimnastica românească au făcut parte Răzvan Şelariu, Daniel Popescu, Dan Potra, Marian Drăgulescu, Marius Urzică şi Ioan Suciu.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available