Mediul de afaceri, implicat în campania de vaccinare anti-COVID. Caz concret la Reșița: Autoliv

 

Aproape 100 de companii au demarat deja activitatea de imunizare anti-COVID a angajaţilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare puse la dispoziție de autorități, a anunțat astăzi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Printre firmele care susțin activ campania de vaccinare se numără și Autoliv, un angajator important pentru piața muncii din Reșița și Lugoj.

 

„Operatorii economici privaţi susţin campania de vaccinare. Cifrele centralizate în urmă cu câteva ore ne arată că 79 de companii au demarat deja activitatea de imunizare a angajaţilor, din care 16 sunt operatori din industria ospitalităţii (HoReCa). Ne dorim ca angajaţii să fie protejaţi, iar românii să meargă fără teamă la hoteluri, restaurante şi cafenele”, scrie Andrei Baciu pe o rețea de socializare. Potrivit acestuia, 25 de echipe mobile au fost prezente în centrele organizate provizoriu de către angajatori şi au fost vaccinate anti-COVID 4.961 de persoane.

 

În același timp, compania Autoliv anunță, printr-un comunicat de presă, că se alătură demersului autorităților de încurajare a populației de a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2. Pentru a veni în sprijinul angajaților, compania a demarat colaborarea cu instituțiile locale implicate în campania de vaccinare. „După ce săptămâna trecută am desfășurat prima campanie la Divizia Autoliv Textile din Reșița, în colaborare cu Centrul de Vaccinare din Anina, astăzi am dat startul vaccinării la Divizia din Lugoj, în colaborare cu DSP Timiș și Centrul de Vaccinare «Lavinia Miloșovici» Lugoj”, se arată în comunicatul de presă remis redacției resita.ro.

 

„Am ales să mă vaccinez pentru că îmi doresc să revenim cât mai repede la normalitate, să ne putem desfășura activitatea în siguranță, să ne simțim din nou liberi. M-am vaccinat pentru a mă proteja pe mine, pentru a-mi proteja familia, colegii, prietenii. Dacă ții la cei apropiați, vaccinează-te! Ai grijă de tine, ai grijă de mine!”, este mesajul pe care Nicolae Dogaru, Plant Manager al Diviziei Textile Lugoj și Reșița, îl transmite angajaților și familiilor acestora, precum și comunității locale.

 

Până în prezent au fost vaccinate peste 250 de persoane care lucrează la Autoliv Lugoj și Reșița, în timp ce pe listele de doritori mai sunt înscrise alte aproape 200 de persoane. Campania de vaccinare va continua și în săptămânile următoare, atât la Lugoj, cât și la Reșița. „Încă de la începutul pandemiei, Autoliv a susținut acțiunile întreprinse de autorități pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, prin acțiuni de conștientizare în rândul angajaților, precum și prin campanii de testare și asigurarea materialelor de protecție necesare”, precizează reprezentanții companiei.

 

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă, fabrică și livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranță, volane și sisteme de protecție a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997, având aproape 11000 de angajați.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available