Milionari de Cartoon (Network)? Romeo Dunca decriptează afacerile (și manevrele) pesediștilor Crina și Popovici

 

Dezvăluirile jurnalistice despre firmele lui Ioan Crina și Ionuț Popovici, foști viceprimar al Reșiței și respectiv vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, doi dintre cei mai înverșunați opozanți ai președintelui CJ Romeo Dunca, au fost traduse de acesta într-un mesaj postat pe Facebook, pe înțelesul celor care încă n-au priceput ce-i mână în luptă pe cei doi pesediști.

 

„Cei mai vocali exponenți a ceea ce reprezintă lupta politică pe care PSD-ul o duce cu mine, «elita» acestui partid dacă se poate spune asta, sunt domnii Crina și Popovici. Indiferent de inepțiile pe care aceștia le debitează, adevărul este unul singur, iar economia de piață reală arată clar cine lucrează cinstit în comparație cu cei ale căror rezultate economice arată faliment, furt și minciună.”, semnalează Romeo Dunca.

 

Având în spate o experiență de aproape 30 de ani în bussines-ul de performanță, acesta arată, cu documente și nu numai, „de unde vine dorința arzătoare a celor doi de a accede pe poziții care să le permită să dirijeze banul public”. Astfel, președintele Consiliului Județean face o paralelă între „faptele și rezultatele economice ale firmelor conduse de cei doi PSD-iști «pricepuți»” și cele ale companiilor sale, ale lui Romeo Dunca, „în calitate de administrator timp de 28 de ani a trei societăți comerciale care cuprind activități diverse”.

 

Exemplul unu, SC Speed Prod SRL, firmă la care Ioan Crina deținea anul trecut 80% din părțile sociale și avea funcția de director. Adusă de acesta în pragul insolvenței, societatea comercială nu-l mai are acum printre patroni pe Ioan Crina, ci pe soția și fratele acestuia.

Romeo Dunca, despre Speed Prod SRL: „Firma de casă deținută și condusă de familia d-lui consilier PSD Crina cu 25 milioane de ron încasați din contracte cu statul și cu rezultat negativ cumulat pe ultimii patru ani, cu 151 de procese pe rol, cu cereri de faliment și obligații neplătite sau cu 68 de incidente bancare și risc de practici evazioniste. Lucrări de proastă calitate lăsate de izbeliște în tot județul și cetățeni revoltați care se trezesc în fiecare zi blestemând ziua în care Speed Prod s-a apucat de lucru pe raza UAT-urilor în care aceștia trăiesc.”

 

Exemplul doi, SC Number One Group SRL, firma lui Ionuț Mihai Popovici, pe bunurile și conturile căreia a fost pus sechestru pentru recuperarea unui debit de circa 5,8 milioane de lei, conform adreselor emise de executorul judecătoresc în baza sentințelor date de magistrați.

Romeo Dunca, despre Number One Group SRL: „Firma aparținând lui Miliionuț Popovici Mihai, care în trei cazuri pe care personal le cunosc a dat trei țepe. Prima, pe care a tras-o județului prin 2018 când a deținut 2000 mp de teren în intravilanul municipiului Reșița, mai exact în curtea SJUR (situație reparată de subsemnatul în 2021 când terenul respectiv a fost readus prin votul consilierilor PNL înapoi în proprietatea publică). Cea de-a doua: lovitura sub centură dată chiar administratorului societății pe care o deținea Miliionuț, căruia i-a sustras un buldoexcavator și l-a închiriat prin interpuși Districtului Drumuri Naționale Oravița. Cea de-a treia și cea mai consistentă înșelăciune este cea dată unui antreprenor privat din Mureș pe care l-au prostit să lucreze în Ocolul Silvic condus de partenerul lui de vot în CJ, Bona Mihai, unde are de plată în urma unei sentințe judecătorești definitive suma de 5,7 milioane de ron și 40 de bani.”

 

Concluzionând, președintele Consiliului Județean arată că astfel de personaje, oameni de afaceri și totodată lideri politici, au ajuns să dea lecții despre cum trebuie gestionați banii publici. Și spune și de ce o fac: „Acești doi «specialiști» se întrec în a-mi da sfaturi de bune practici și reguli administrative. Pentru că am fost preferat de electorat în detrimentul lor, ca o posibilă schimbare și ca om ce reprezintă o cu totul altă abordare economică față de a celor doi, acești iluștri «meseriași» politicieni de anvergură nu mai pot dormi noaptea și își ronțăie unghiile cu gândul la o nouă descălecare în bugetul Consiliului Județean”.

 

Pe documente, nu (doar) pe vorbe

 

Romeo Dunca a atașat la postarea sa de pe Facebook și copii ale documentelor care-i susțin afirmațiile, cu explicații până și pe înțelesul celor care (încă mai) cred în buna-credință a celor doi pesediști:

 

  • „Situația falimentară cu concluzia specialiștilor legată de riscul de practici de evaziune fiscală la firma Speed Prod a profesorului în economia aplicată, dl consilier Crina.”

 

  • „Adresele executorului pentru recuperarea prejudiciului produs de țeparul Miliionuț Popovici, actual director al Casei de Sănătate a județului și viitor posibil candidat PSD la Primăria Reșița.”

 

  • „Plângerea penală făcută de administratorul firmei pe care Popovici o deține prin care acest șarlatan și-a însușit și închiriat prin interpuși un bun care nu îi aparținea.”

 

  • „Rezultat economic al activității comerciale a firmei Dunca Imobiliare SRL, cu 8-13 angajați, pe care am condus-o 20 de ani și care a înregistrat în ultimii 10 ani un profit net de 66 milioane de ron.”

 

  • „Rezultat economic al societății Dunca Expediții SRL, cu 600 angajați, condusă tot de subsemnatul 25 de ani, pe ultimii 10 ani înregistrînd de asemenea un substanțial profit net. În sumă de 22,5 milioane ron.”
  • „Rezultat financiar, negativ de data aceasta, al firmei Nordica Turism SRL, de vreme ce timp de 13 ani am avut tăria și curajul să cred în șansa de turism a județului în care am investit transparent și legal 32 de milioane de ron. Rezultatul economic momentan negativ se datorează în primul rând blocajelor făcute de exponenții politici și administrativi ai UAT-ului unde această societate își desfășoară activitatea. Dar aceste nemernicii sunt pe cale să se îndrepte deoarece, așa cum se vede mai jos, o sentință dată tot de un judecător din Reșița, care azi încă nu e definitivă, va repara nedreptatea.”

 

  • „Sentința prin care și la mine, ca și la Popovici, e vorba tot de 5 milioane de ron. Doar că SC Nordica Turism și SC Dunca Imobiliare au de primit de la o primărie daune morale și materiale în acest cuantum, pe când firma lui Popovici Miliionuț Mihai are de dat.”

 

Postate pe Facebook în data de 30 octombrie 2023 și devenite virale, acuzațiile aduse celor doi pesediști de către Romeo Dunca nu au primit până acum niciun răspuns public din partea lui Ioan Crina și/sau Ionuț Popovici.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available