Niciun weekend fără infracțiuni pe șoselele din Caraș-Severin. Un tânăr din Reșița și o bucureșteancă au reușit să bifeze câte trei dintr-o lovitură

 

A plouat din nou cu amenzi și dosare penale pe drumurile publice din Caraș-Severin. Sancționați au fost atât șoferii, cât și bicicliștii și pietonii care au încălcat normele rutiere.

 

462 de sancțiuni contravenționale, dintre care 172 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, au aplicat polițiștii cărășeni în perioada 3-5 noiembrie, în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Ca măsură complementară, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Pe lângă amendă, 16 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți cinci care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h au fost sancționați și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, 22 de pietoni și 27 de bicicliști, care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment.

 

Polițiștii au constatat și 15 infracțiuni la regimul rutier. Cele mai multe dintre acestea, șapte, au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de prelevare de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool sau alte substanțe în organism.

 

„Performerii” sfârșitului de săptămână au fost un tânăr de 18 ani și o femeie de 54 de ani care au reușit să bifeze câte trei infracțiuni dintr-o lovitură. Tânărul a fost depistat, sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 18.00, pe strada Scorușului din Reșița, conducând în stare de ebrietate un motociclu neînmatriculat, fără a deține permis de conducere. „La testarea cu aparatul etilotest, tânărul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, dar a refuzat să-i fie recoltate probele. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și refuzul de la prelevarea mostrelor biologice”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. În aceeași noapte, la ora 00.30, polițiști de la Secția Rurală Bocșa au oprit pentru control, în localitatea Valeapai, un autoturism condus de o femeie de 54 de ani, din municipiul București. La verificarea documentelor, polițiștii au stabilit că femeia avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului condus de aceasta erau, de fapt, ale altui autoturism, cel în cauză fiind neînmatriculat. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available