Mirel Sabo, singurul care plătește pentru morții și dezorganizarea de la Azilul din Reșița?

Deși el se numește acum Centru pentru Persoane Vârstnice Reșița, noi îi vom spune în acest articol Azil, așa cum majoritatea reșițenilor îl știu și îi spun.

Azilul aparține astăzi de Consilul Județean Caraș-Severin, care-l finanțează și care decide în privința managementului instituției. În ultimii ani, însă, problemele au fost tot mai mari aici: bătrâni călcați de mașina de gunoi ori care s-au aruncat de la etaj, chiar acuzații (neprobate, dar repetate) de corupție. Atunci când a preluat conducerea Azilului, în iulie 2018, Mirel Sabo declara că nu este normal ca instituția să aibă conducere interimară și că după 6 luni se va prezenta la concurs, pentru a conduce instituția cu drepturi depline. Concursul, dar și alte câteva, s-a organizat la termen, însă managerul în funcție nu s-a mai prezentate la ele, ne-a transmis conducerea Consiliului Județean.

Luna trecută, managerul Azilului, Mirel Sabo, a fost destituit și schimbat cu cel al Centrului de Zi „Casa Noastră” din Zăgujeni, Mihai Ioan Vasilescu. Motivul schimbării lui Mirel Sabo am încercat să-l aflăm de la vicepreședintele Ionuț Popovici, cel care coordonează activitatea socială a Consiliului Județean Caraș-Severin. Și cel care a insistat pentru această schimbare, cu toată opoziția, spun sursele noastre, Elenei Amzoi, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraș-Severin, care n-ar fi vrut nici să audă de schimbarea lui Mirel Sabo.

„După cum știți, acolo au fost câteva decese nu tocmai «curate». Apoi, domnul manager era mai mult cu mașina instituției prin oraș, nu știu dacă stătea 1-2 ore la Azil. Ce să vă spun, un management extrem de defectuos, așa că am decis să-l schimbăm. L-am preferat pe domnul Vasilescu de la «Casa Noastră» din Zăgujeni. Și acolo au fost probleme, dar odată cu venirea domnului Vasilescu nu ați mai auzit de așa ceva. Sper ca, prin venirea sa, și la Reșița să dispară problemele. Oricum, se va organiza din nou concurs, poate participa oricine corespunde criteriilor”, ne-a explicat Ionuț Popovici demiterea lui Sabo.

Am dorit să discutăm și cu Elena Amzoi, directorul DGASPC, despre demiterea lui Mirel Sabo, aceasta spunându-ne, cu o privire extrem de tristă și dezarmată, că a fost decizia conducerii și că nu s-ar fi putut opune ea pentru că, în timpul mandatului lui Mirel Sabo, Consiliul Județean ar fi făcut mai multe evaluări ale managementului CPV și din cauza lor s-ar fi ajuns la această decizie. Ne spune totul cu părere de rău și nu vrea să zică mai multe, pentru că, lasă de înțeles, nu poate comenta ea deciziile șefiilor Consiliului Județean. În ceea ce-l privește pe Mirel Sabo, acesta nu a vrut să comenteze în niciun fel schimbarea sa din funcție.

Noi am avea o întrebare pentru majoritatea PSD-PMP din Consiliul Județean, doar Mirel Sabo plătește pentru (toate) problemele de la Azilul de bătrâni?

Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available