Reșița a fost pusă pe harta SuperTeach! „Ne dorim ca toți profesorii să fie «profesori altfel»”!

 

„Care este profesorul vostru preferat? Ce anume l-a făcut să rămână întipărit în mintea și în sufletul vostru ani la rând? Oferiți-vă răspuns la cele două întrebări și veți înțelege de ce am decis să coagulăm energii pentru a lansa proiectul SuperTeach”, anunță inițiatorii acestui proiect de succes, care în martie 2020 va poposi și la Reșița.

 

Echipa SuperTeach, despre care vom vorbi ceva mai jos, a pornit la drum de la o constatare deranjantă poate pentru mulți dintre dascălii români: aceea că elevii au mai mare nevoie din partea cadrelor didactice de susținere emoțională și de motivație decât de informații. În cele din urmă, însă, asta a făcut și face diferența dintre un profesor bun la clasă și un profesor care ne-a influențat pozitiv alegerile în viață, în general.

 

Este știut faptul că tot mai multe dintre persoanele interesate de dezvoltarea personală și profesională caută și găsesc inspirație în videoclipuri inspiraționale realizate de specialiști din toată lumea. „La fel este și în cazul profesorilor: aceia dintre ei care fac parte din categoria «profesorilor altfel» își găsesc inspirația în filmulețe și tutoriale online realizate de specialiști din străinătate. Însă cum ar fi să le oferim inspirație și motivație de la specialiști români? Cum ar fi ca toți profesorii care se întâlnesc în cancelarie să fie ca profesorul de care v-ați amintit cu drag când v-ați răspuns la prima noastră întrebare? Acestea au fost gândurile care ne-au convins să organizăm conferințele SuperTeach”, explică acum echipa de inițiatori ai proiectului. Aceasta este formată din: Dragoș Anastasiu (Eurolines Group), Felix Tătaru (GMP Group), Alexandru Ghiță (EDUCATIVA) și Cristina Gheorghe (Institutul Dezvoltării Personale). Toți aceștia, împreună cu Andrada Sorca (formator SuperTeach), și-au anunțat participarea la Conferința SuperTeach Reșița 2020, care va avea loc în data de 28 martie, în sala Cinematografului Dacia.

 

Reșița, printre primele 20 de municipii arondate la SuperTeach

 

București, Iași, Sibiu, Timișoara, Constanța, Craiova și Timișoara sunt cele șapte orașe care au găzduit astfel de conferințe în primul an, 2018. Anul acesta, 2019, SuperTeach-ul a ajuns în 10 localități: București, Alba Iulia, Brașov, Baia Mare, Galați, Târgu Mureș, Suceava, Brăila, Cluj-Napoca și Iași. Pentru anul 2020 a fost stabilit calendarul conferințelor ce vor avea loc în primul trimestru, gazde urmând a fi orașele Craiova, Brașov, Oradea, Bacău și Reșița.

 

Conferințele SuperTeach reprezintă o formă de a le oferi profesorilor români inspirație și motivație pentru educație. SuperTeach coagulează comunități cu mentalitate deschisă formate din profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și autorităților locale, ONG-uri și companii care pot susține investiții în educație. „Ne dorim să inspirăm și să motivăm profesorii cu mentalitate deschisă din România și să avem din ce în ce mai mulți dascăli care vor pune interesele copiilor în centrul sistemului educațional”, explică echipa SuperTeach.

 

Mentalitatea Deschisă în Educație (MDE) este o filozofie educațională care schimbă perspectiva în care sunt priviți și tratați copiii și oferă instrumente practice pentru a crește copii ale căror valori sunt încrederea, curajul, păsarea, inițiativa și învățarea continuă.

 

„Ne dorim o Românie în care sistemul educațional are foarte mulți profesori cu o mentalitate deschisă (Outward Mindset). Știm că există profesori care obișnuiesc să facă lucrurile altfel în clase, care reușesc să se abată de la sistemul clasic de predare pentru a le oferi o experiență educațională plăcută elevilor. Mai știm că acești profesori sunt excepția de la sistem, tocmai de aceea se și numesc «profesori altfel». Noi ne dorim ca toți profesorii să fie «profesori altfel»”, este scopul declarat al celor de la SuperTeach.

 

Echipa de inițiatori SuperTeach

 

Dragoș Anastasiu (foto) este președintele Grupului Eurolines România. Din 2015 a intrat în industria hotelieră, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village. A hotărât să devină antreprenor în urma cu 24 ani, abandonând o carieră sigură și confortabilă de doctor, în favoarea unei oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme – tour operare și servicii de rent a car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT.

Sub conducerea sa, Eurolines Romania Group s-a dezvoltat continuu. În afara granițelor țării a dezvoltat afaceri în Germania și în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 22 companii. A fost mereu implicat în activități asociative, întâi ca președinte al Asociației Cărăușilor Particulari (ACPR), apoi ca președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), încercând, prin proiecte colective, să ajute la evoluția industriilor reprezentate. În prezent este președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, membru  al Romanian Business Leaders , Membru al Task Force Antreprenoriat și Leader al Task Force Turism în cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României.

 

Cristina Gheorghe este fondatorul unor proiecte în care succesul ține cont și de suflet, în care investește personal din credința că omul poate crește doar lucrând în armonie pe toate cele 3 dimensiuni ale sale: cognitivă, emoționala și spirituală.

„Toate proiectele pe care le-am lansat au pornit din dorința mea de a împărtăși din experiențele mele. Cel mai mult am învățat de la oamenii pe care i-am întâlnit. Astăzi dau mai departe din experiența de la Procter &Gamble, de schimbare organizațională, din programul I-Plan de dezvoltare a competențelor de planificare strategică a 10.000 de manageri din România, din experiența de 20 ani de coach, consultant de management și planificare strategică, din miile de ore de training de leadership, eficiența echipelor, schimbarea mentalității, inteligență emoțională.

Sunt fondatorul unor proiecte în care succesul ține cont și de suflet, în care mă investesc personal din credința că omul poate crește doar lucrând în armonie pe toate cele 3 dimensiuni ale sale: cognitivă, emoționala și spirituală. Primul din ele este crearea Școlii Varlaam din Iași, o alternativă educațională, care a început acum 8 ani cu o clasă cu 12 copii. Astăzi are peste 340 de elevi și din toamna lui 2018 am deschis porțile Liceului Varlaam. Al doilea, este Institutul de Dezvoltare Personală care își propune să fie o școală pentru liderii secolului XXI, oameni care vor să ia decizii cu sens și care sunt preocupați de impactul pe care îl au în viața celor din jurul lor.

Proiectul SuperTeach s-a născut pentru că împreună cu fondatorii acestui proiect credem că profesorii sunt elementul critic de schimbare în procesul educațional. Cred într-o Românie care se poate transforma cu adevărat dacă noi reușim să avem în 10, 20, 30 de ani generații de elevi crescute de profesori cu o «mentalitate deschisă/outward»”, spune Cristina Gheorghe.

 

Felix Tătaru este membru fondator al proiectului SuperTeach. Este președintele-fondator al GMP Group, cel mai premiat grup de comunicare independent de pe piața locală, și președinte în perioada 2016-2018 al IAA Worldwide, asociația profesioniștilor în marketing și comunicare ce include peste 4.000 de membri la nivel global.

Preocupat de impactul pe care îl are media asupra familiei, Felix Tătaru a lansat în 2005 împreună cu soția sa, Nadia Tătaru, Itsy Bitsy FM, primul post de radio din Europa dedicat copiilor și părinților, radio care în prezent acoperă peste jumătate din teritoriul urban al țării. Face parte din echipele mai multor proiecte desfășurate sub egida Fundației Romanian Business Leaders, cum ar fi Repatriot, Antreprenorești și, bineînțeles, SuperTeach.

 

Alexandru Ghiță este fondatorul EDUCATIVA – un grup de întreprinderi sociale în domeniul educației dedicate dezvoltării personale și profesionale a tinerilor din România. Printre proiectele inițiate de Alexandru se numără RIUF – The Romanian International University Fair, EDMUNDO & UNIVERSALIO – servicii de consiliere educațională, REVIRO – demers de conectare a absolvenților români de studii în străinătate cu oportunități de carieră în România, Optiuni.ro și AdmitereOnline.ro – prima platformă din România pentru înscrierea online la universitate.

Utilizând experiența educațională din cadrul programului de MBA de la INSEAD, Alexandru Ghiță susține creșterea competitivității sistemului educațional românesc, cel mai recent proiect în care s-a implicat fiind lansarea EA – The Entrepreneurship Academy – prima universitate de antreprenoriat din România. De asemenea, Alexandru este membru în boardul Coaliției pentru Educație și în boardul Asociației pentru Valori în Educație.

 

Invitație din partea echipei SuperTeach

 

„Vă invităm la conferințe să faceți cunoștință cu elite ale societății din domenii diverse (cultură, educație, antreprenoriat) și profesioniști în educație care împărtășesc experiențe noi, folositoare elevilor în clasă dar și în viață. Vă invităm să găsiți cele mai potrivite forme de predare, să faceți schimb de idei și experiență cu colegi din întreaga țară și să realizați, cu ajutorul comunității, proiecte pentru elevii dvs.

O zi «altfel» poate fi factorul declanșator pentru un mod «altfel» de a preda, așadar o experiență plăcută pentru cel puțin o clasă de elevi.

Dacă ești profesor, atunci înscrie-te la Conferința SuperTeach. Vino să vezi cum se fac lucrurile în alte domenii în care sunt, la fel ca în învățământ, probleme. Vino să vezi cum reușesc leaderi din domenii diverse să producă schimbare pornind de la propria persoană.

Dacă ești elev sau absolvent, atunci oferă-i cadou unui profesor participarea la Conferința SuperTeach”, este mesajul transmis de SuperTeach tuturor cărășenilor interesați de un învățământ „altfel”. Biletele de acces pentru profesori la Conferința SuperTeach Reșița 2020 costă între 63 și 84 lei + TVA/persoană și pot fi cumpărate de aici. Prețurile biletelor pentru profesori beneficiază de o reducere de 50% față de biletele de acces general, oferind aceleași facilități (acces conferință, acces 1 atelier, pauze de cafea și prânz, pachet cu materiale promoționale SuperTeach).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available