Suntem prezenți și pe

Actualitate

UPDATE. Tovarășul Gheorghe, de Sfântul Ștefan. Sub conducerea lui Filipescu, Aquacaraș continuă să își bată joc de reșițeni!

Publicat cu

în

În ziua de sâmbătă, 28 decembrie, când nici bine nu s-a încheiat sărbătorirea Sfântului Ștefan, Aquacaraș-ul condus de Gheorghe Filipescu a lăsat fără apă, mai bine de 10 ore, imobilele situate în zona centrală a Reșiței. 

Undeva pe la ora prânzului s-a întrerupt furnizarea apei către blocurile din centrul municipiului, fără ca Aquacaraș să anunțe asociațiile de locatari și presa despre situația apărută pe nepusă masă. Nu știm la ce oră, pe site-ul societății a apărut un anunț asumat curajos „CONDUCEREA SOCIETĂȚII” (scrieți, domnilor, MANAGER sau DIRECTOR GENERAL GHEORGHE FILIPESCU, că el e conducerea, doar nu credeți că s-a întrunit Consiliul de Administrație pentru o țeavă spartă!): „În vederea eliminării unei avarii spontane apărute la conducta  principală, se va opri furnizarea apei potabile astăzi: 28 DECEMBRIE 2019, între orele 13.15-23.00. Vor fi afectaţi consumatorii de pe cartier Muncitoresc, zona Centrala, cartier Doman, in zona Stavila presiunea poate fi scazuta”.

Deși nu se știe ora la care a fost pus anunțul, ar trebui să deducem că după producerea „avariei spontane” (deci la Aquacaraș există și avarii planificate?!) și înainte de întreruperea furnizării apei (deoarece ni se spune că „se va opri”). Probabil avem de-a face însă cu un anunț mincinos, postat mult mai târziu decât lasă de înțeles „conducerea societății” că ar fi făcut-o. Dovada? Reșițenii care au sunat în timpul zilei la dispeceratul Aquacaraș și care spun că li s-a zis că până la ora 20 vor avea apă. Un cetățean afectat direct de întreruperea furnizării apei, Dani Radu, a și comentat pe Facebook, pe grupul Pentru Reșița: „Vrăjeală de anunț, când am sunat la ei au zis că la ora 20 o să avem apă. Dar nu au zis data”.

Cel care a dat tonul la comentarii, la ora 22.45, a fost Liviu Spătaru, ex-primar al Reșiței. „S.O.S. Consiliul Județean! Idem, Instituția Prefectului! De aproape 11 ore, cetățenii de bună credință din centrul Reșiței nu au apă la robinete, la nici 150 m în linie dreaptă de instituțiile pe care le conduceți!… Nu credem că e vorba de avarie, nici de ceva programat, pentru că primul caz se rezolva în câteva ore, celălalt ar fi fost anunțat! Credem că e vorba de incompetența Sfintei Gerontocrații Conducătoare a fosilizatei instituții Aquacaraș, tolerată în detrimentul cetățenilor unui oraș a cărei conducere și-a probat demult indiferență față de problemele lor! Domnule Președinte al C.J., vreți să organizăm noi, cetățenii, un marș până la sediul conducerii gerontocrate a respectivei societăți și să o măturăm de acolo? Dacă nu, va rugăm să le ordonați sa-și facă datoria, că partea aceasta de oraș este deja un focar de infecție!”, a semnalat Liviu Spătaru.

La ora 23.45 ni s-a răspuns și nouă de la dispecerat, transmițându-ni-se următoarele: „Lucrarea s-a terminat, s-a dat drumul la apă, dar urcă greu presiunea în rețea. Au fost două avarii, una la pod la Cultural și alta la Stavila. Și a fost tot gol, de la Stavila până în centru, inclusiv Valea Domanului. A căzut acum și Moroasa 1, că nu a mai intrat apă în Moroasa. S-au golit rezervoarele din Moroasa 1 pentru că n-a mai venit apă dinspre centrul orașului”.

Dacă la respect față reșițeni din partea „conducerii Aquacaraș” nu ne mai așteptăm de mult, sperăm ca măcar cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor să-l colinde puțin pe managerul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu. Chiar dacă și-ntr-o parte, și-n cealaltă, șefii au fost puși de către pesediști… În ce-l privește pe social-democratul Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean, doar nu vă așteptați ca acesta să-l ia de urechi pe Filipescu…

UPDATE. Aquacaraș: „Vom remedia disfuncționalitățile”

Aquacaraș ne-a trimis astăzi după-amiază, duminică, 29 decembrie, un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al companiei, Aurel Ciurel. Îl redăm integral.

„Stimați utilizatori,

     Vă aducem la cunoștință că, în data de 28.12.2019 am fost nevoiți să intervenim, cu celeritate, la o avarie a conductei magistrale, ce alimentează cu apă zona centrală a mun. Reșița. Avaria a avut loc în zona Podului Cultural. Dificultatea intervenției, vechimea conductei, poziția spărturii,  au ridicat probleme tehnice deosebite, prelungind timpul de remediere, estimat inițial.

Dorim să precizăm că gestionarea deciziilor legate de oportunitatea unei intervenții, este hotărâtă de către tehnicienii și specialiști, ce sunt angajați ai societății de zeci de ani. Alegațiile referitoare la ingerința ocultă a politicului, în managementul firmei, sunt tendențioase și lipsite de substanță.  

Ne cerem scuze, dumneavoastră, clienților noștri, pentru disconfortul și inconvenientele create, prin întreruperea furnizării apei potabile. Apariția unor avarii este independentă de voința noastră.

   Prin acest comunicat, nu dorim să ne exonerăm de responsabilitatea și obligațiile ce ne revin, în calitate de furnizor de servicii. Ne asumăm răspunderea pentru deficiențele legate de comunicarea rapidă a iminentei sistări a furnizării apei, promițându-vă că, pe viitor, vom remedia disfuncționalitățile în relația cu voi, clienții noștri”.

 

Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate5 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile7 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate8 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate9 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație10 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate14 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate17 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică18 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite