UPDATE. Misiune încheiată la Văliug? Scafandrii au scos astăzi din apă cadavrul unei persoane

 

Operațiunea de căutare a tânărului dispărut duminică în apele Lacului Gozna pare să fi ajuns astăzi la final: scafandrii au găsit corpul neînsuflețit al unei persoane.

 

În cea de a cincea zi de căutări, astăzi, 27 iulie, misiunea de căutare-salvare a persoanei dispărute a fost efectuată de un echipaj de pompieri cărășeni, cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă de salvare, două echipaje de scafandri din județele Olt și Gorj, un echipaj Salvamont Gorj, cu un scanner care să micșoreze aria de căutare a scafandrilor. În urmă cu foarte puțin timp, „scafandrii militari au extras trupul unei persoane adulte, de sex masculin, pe lacul Gozna, localitatea Văliug. Aceasta urmează a fi identificată”, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

 

Dacă persoana găsită de scafandri se va dovedi a fi medicul în vârstă de 31 de ani care s-ar fi înecat duminică în apele lacului, misiunea pompierilor militari va fi considerată încheiată.

 

CITEȘTE ȘI: Misiune imposibilă pentru scafandri la Văliug. „Vizibilitate zero pe fundul lacului”

 

Potrivit presei din județul Hunedoara, bărbatul de 31 de ani care și-ar fi pierdut viața în Lacul Gozna este medic ginecolog, angajat al Spitalului Județean de Urgență Deva. Acesta a fost văzut ultima dată duminică după-amiază, când a intrat în lac pentru a înota și, ajuns în larg, a strigat după ajutor. În acel moment, conform martorilor, se afla la 15 metri de ponton și nu a putut fi salvat, până să se ajungă la el fiind înghițit de ape.

 

UPDATE – ora 15.15

 

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin confirmă: scafandrii au scos la suprafață corpul bărbatului dat dispărut duminică.

 

„Astăzi, 27 iulie, în jurul orei 12.00, în urma  căutărilor efectuate de scafandri în zona Lacului Gozna din localitatea Văliug, pentru găsirea bărbatului de 31 de ani, din județul Timiș, dispărut duminică, 23 iulie, în apele lacului, echipajele de căutare au reușit găsirea cadavrului acestuia și aducerea lui la mal. Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au efectuat cercetarea la fața locului în acest caz pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei, care va stabili cauza exactă a decesului”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin. Aceștia precizează că polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite