„Monstrul roșu e departe de a fi răpus”. Romeo Dunca atacă alianțele toxice PSD – PRO România din Caraș-Severin

Romeo Dunca, alesul liberalilor cărășeni pentru candidatura la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a explicat ieri după-amiază, în termeni de basm, cât de toxică este orice alianță făcută de PRO România cu PSD în localitățile din Caraș-Severin.

Comparând PSD cu un personaj de basm, în cazul nostru „monstrul roșu”, Dunca spune că PRO România face alianțe care se vor dovedi a fi toxice pentru locuitorii județului.

„Monstrul roșu e departe de a fi răpus. Asemenea poveștilor copilăriei, balaurul răutății nu poate fi dovedit cu o singură lovitură. Mai cu seamă că nici Prâslea cel Voinic nu e tocmai voinic și imaculat. Pentru că răul e omniprezent în politic, unde ani întregi tonul l-au dat trandafirii roșii, iar poporul prostit de frumusețea florii nu a băgat de seamă spinii care de fapt au provocat sângerarea nației. Așadar, orice alianță făcută de PRO România e toxică pentru popor. Ea conține esența răului de care trebuie neapărat să ne eliberăm”, punctează Dunca.

Primari (PSD) folosiți și traficați de „stăpânii inelului”

Candidatul liberal consideră însă că până și primari PSD au fost și ei victime ale monstrului roșu: „PSD are și a avut totdeauna primari și oameni de valoare în structura lui. Ei, la rândul lor, au fost folosiți și traficați de stăpânii inelului. Munca și voturile aduse de ei au constituit ani întregi atuul celor din vârful partidului, care au folosit în scopul profitului de grup sudoarea și speranța de mai bine a celor încrezători. Nu vorbesc acum de starea la nivel național, pentru că încă nu e treaba mea. Dar aici, în județul Caraș-Severin, acum, la aceste alegeri care vor veni, cărășenii pot schimba situația. Ne putem elibera de ciuma roșie care de 3 decenii prostește pe cei vrednici chiar și ai aceluiași partid și consumă din substanța județului și a țării în interes de grup și pe persoană fizică”.

Romeo Dunca spune că va aplica managementul de la compania sa și la Consiliul Județean Caraș-Severin, iar primarii ce își vor câștiga mandatele sub sigla PSD nu au de ce să se teamă că ușa președintelui le va fi închisă.

Eu sunt cu totul altceva. La mine contează munca și drepturile tuturor. Atât românii, cât și ungurii, alături de țigani sau sârbi, dacă muncesc, le apăr drepturile de parcă ar fi copiii mei. La mine lucrează și Lovatz, un ungur pedant și enervant, și Jura, un sârb naționalist, dar și Crocodel, un țigan cu suflet bun de pus pe rană… De 20 de ani se prezintă pe rând la casierie să ia salariul muncit cu sudoare, iar munca lor am învățat s-o respect și s-o prețuiesc. E bine de știut că de mine, ca președinte al CJ Caraș-Severin, nu vor trebui să fugă nici primarii PSD. Nu va fi un dezastru pentru ei dacă voi câștiga alegerile, deoarece eu vreau cu mult mai mult. Bunăstarea și dezvoltarea tuturor comunelor din Caraș-Severin sunt obiectivele mele. Indiferent ce primar le conduce!”, îi asigură pe viitorii primari candidatul PNL.

„Mocioalcă și ai lui nu pot promite așa ceva, ar trebui să se nască din nou”

Alimentarea cu gaz a tuturor comunităților din Caraș-Severin, sprijin pentru toți primarii din județ și eliminarea parandărătului sunt câteva dintre primele promisiuni concrete ale lui Romeo Dunca.

Marcel Vela la București poate ajuta enorm dezvoltarea județului. Banii comunitari pe avalanșa de proiecte pe care vom reuși să le aducem în județ o să schimbe în bine imaginea lui. Marcel Vela va capacita conducerea companiilor de gaz să poată extinde magistrala în tot județul, astfel încât gazul să înlocuiască lemnul din gospodăriile cărășene. Cine are astăzi flerul și puterea să convingă ministrul Economiei sau directorii din Transgaz să se uite pe harta țării la locul unde stă Caraș-Severinul? Are această putere și dorință, chiar dacă psd-iștii, acum în lipsă de imagine, vor încerca în stilul caracteristic să urce realizarea în căruța lor.

Cu mine la Consiliu, instituția va cere performanță în activitate, gestiune și scriere de proiecte tuturor UAT-urilor. Îi vom ajuta pe cei care știu și fac deja și îi vom învăța pe cei care încă nu au performat în accesare de fonduri. Pe de altă parte, vom presa autoritățile de la București să ne aloce în județ tot ce pot pe orice cale. Vom urmări mai apoi implementarea cheltuirii banilor în direcție bună, pentru că eu și cei implicați nu vom cere nimic pe sub masă înapoi. Proiecte fezabile, performanță și economie în aplicarea lor, cinste și control drastic în verificarea acestora. Aceasta e campania mea și promisiunea electorală pe care azi o fac. Mocioalcă și ai lui nu pot promite așa ceva, pentru că ar trebui să se nască din nou…”, subliniază omul de afaceri Romeo Dunca, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite