Municipiul Reșița a (re)intrat în scenariul roșu. Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3,37 la 1.000 de locuitori

Mai puțin de două luni. Atât a reușit municipiul Reșița să se mențină sub pragul de trei cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat, astăzi, trecerea municipiului reședință de județ din scenariul galben în cel roșu, după ce incidența cumulată a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus a ajuns la 3,37‰.

În Reșița, relaxarea măsurilor anti-pandemie adoptate la începutul lunii februarie, odată cu scăderea incidenței cazurilor de COVID-19 sub pragul de 3‰, a făcut ca, în mai puțin de două luni, numărul îmbolnăvirilor să crească în mod constant și îngrijorător. Astfel, dacă în urmă cu o săptămână, incidența cumulată la 14 zile se situa la  2,54‰, astăzi, aceasta a ajuns la 3,37‰, ceea ce a făcut ca membrii  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  (CJSU) să aprobe reintroducerea municipiului Reșița în scenariul roșu. Aceasta înseamnă că, cel puțin pentru următoarele 14 zile, „organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă”, potrivit hotărârii CJSU aprobate în această după-amiază. Aceleași măsuri restrictive sunt valabile și în comunele Grădinari, Vermeş şi Sacu, tot ca urmare a faptului că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este, în aceste localități, mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, în timp ce comuna Socol a trecut din scenariul roșu în cel galben întrucât incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut la 2,36‰.

Tot în ședința CJSU de astăzi, s-a decis introducerea sau menținerea în scenariul galben a municipiului Caransebeş, orașelor Bocşa, Oravița și Anina, precum și a comunelor Măureni, Naidăş, Târnova, Socol, Bolvaşniţa, Pojejena, Fârliug, Prigor, Domaşnea, Slatina-Timiş, Ciclova Română, Bănia, Topleţ și Berlişte, ca urmare a faptului că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în Caraș-Severin a fost, astăzi, de 1,91 la 1.000 de locuitori, numărul cazurilor confirmate în ultimele 14 zile fiind de 606. Dintre acestea, 58 au fost raportate numai în ultimele 24 de ore, astfel încât, în momentul de față, în Caraș-Severin sunt 702 de cazuri active de COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv care încă nu au fost declarate vindecate, 558 sunt în izolare instituționalizată sau la domiciliu, iar 144 sunt internate în cele trei spitale din județ care tratează cazuri de COVID-19 (67 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 65 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 12 la Spitalul Orășenesc Oravița). 16 dintre acești pacienți au forme grave ale infecție și sunt la Terapie Intensivă (nouă la spitalul din Reșița și șapte la Caransebeș). În ultimele 24 de ore, DSP Caraș-Severin a raportat și două decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus. Este vorba despre „o femeie de 72 de ani, cu diabet zaharat tip 2,  care era internată la ATI, în spitalul din Reșița, și despre un bărbat de 48 de ani din Caransebeș, care avea hepatită și etilism cronic și care era intubat pe secția ATI a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate 9.494 de cazuri de COVID-19 dintr-un număr total de 16.306 de persoane testate. 512 dintre persoanele diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite