Spitalul din Oravița va avea computer tomograf

 

Primăria Oravița, în parteneriat cu Spitalul Orășenesc, au depus spre finanțare un proiect pentru creșterea calității serviciilor medicale în rândul persoanelor defavorizate din oraș.

 

Pe lângă campanii de prevenție și conștientizare a bolilor cronice și netransmisibile, proiectul are și o amplă componentă de investiții: la Spitalul Orășenesc Oravița urmează a fi achiziționat un computer tomograf, se va amenaja camera tehnică necesară funcționării acestuia și se vor accesa servicii de formare atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele defavorizate din grupul țintă, care vor fi formate cu privire la o alimentație și un mod de trai sănătos.

 

Proiectul a fost depus cu succes la Ministerul Sănătății după ce luni, 29 martie, a primit și votul consilierilor locali, nu după ceva trudă pentru a se ajunge acolo.

 

Investiția este una extrem de importantă și în contextul desemnării spitalului ca unitate suport COVID, căci cu un computer tomograf se pot realiza investigații imagistice de înaltă rezoluție, atât de necesare în depistarea infecției cu coronavirus și se reușește o diagnosticare rapidă a afecțiunilor.

 

Proiectul are o valoare de 668.000 de euro și este finanțat integral de către mecanismul SEE, fără a fi necesară o cofinanțare a orașului Oravița și este finanțat prin mecanismul EEA Grants de către statele Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

 

Proiectul urmează să fie evaluat de către o echipă de specialiști a Ministerului Sănătății din România.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available