O nouă investiție cu finanțare europeană în județul Caraș-Severin: Centru Comunitar Integrat la Carașova

ADR Vest anunță o nouă investiție din fonduri europene în Caraș-Severin, la Carașova. În comună va fi înființat un Centru Comunitar Integrat, astfel încât oamenii din localitate să aibă acces cu ușurință la servicii de asistență medicală comunitară, furnizate integrat cu cele sociale şi educaționale.

ADR Vest și Primăria Carașova au semnat astăzi contractul de finanțare pentru acest proiect. Noul centru va funcționa într-o clădire care urmează să fie reabilitată prin proiect – comuna Carașova, nr. 273. Sunt prevăzute: înlocuirea ușilor exterioare/ ferestrelor, lucrări de cămășuire la fundații, refacerea șarpantei, finisaje interioare și exterioare, modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, amenajări exterioare, precum și dotarea cu mobilier și echipamentele necesare bunei funcționări.

Valoarea totală a investiției este de 715.323 lei, din care 468.930 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, atrasă prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de Investiții 8.1, Obiectiv specific – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate. Perioada de implementare este de 21 de luni.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available