Municipiul Reșița are cinematograf de Top 10. Cinema Dacia a avut, în 2021, peste 10.000 de spectatori

 

Conform Anuarului statistic al Centrului Național al Cinematografiei 2021, Cinema Dacia din Reșița ocupă locul șapte la nivel național în topul cinematografelor cu un ecran, după numărul spectatorilor care au vizionat filme pe parcursul anului trecut.   

 

10.048 de spectatori au trecut, în 2021, pragul cinematografului din Reșița pentru a viziona filmele care au rulat aici. Cu acest număr de spectatori, Cinema Dacia, cu o capacitate de 400 de locuri, a surclasat cinematografe cu un ecran care au mai multe locuri și se află în orașe mari ale țări, precum Cinema „Florin Piersic” din Cluj Napoca (729 de locuri, 8.402 spectatori) sau Cinema „Profesor Ioan Manole” din Galați (520 de locuri, 9.925 spectatori). Datele au fost publicate în Anuarul statistic al Centrului Național al Cinematografiei. Potrivit acestuia, primele locuri în Top 10 sunt ocupate de cinematografele „Elvira Popesco” din București (30.362 spectatori), Victoria din Cluj Napoca (17.200 spectatori) și 3D/2D din Călărași (11.691 spectatori).

 

„Este un rezultat remarcabil, deoarece am depășit orașe cu un număr mult mai mare de locuitori. Cinematograful Dacia le oferă cinefililor ocazia de a se bucura de filme și sunet pe unul dintre cele mai mari ecrane din țară, vizionând filme în premieră națională, majoritatea cu avanpremiere naționale cu o zi sau două înainte de premiera oficială în România. În anul 2021 au fost prezentate peste 30 de filme în avanpremieră sau premieră națională la cinematograful nostru”, transmite Laurențiu Plestici, șef birou în cadrul Primăriei Reșița, responsabil cu administrarea Cinematografului Dacia.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite