Municipiul Reșița, încă 14 zile în scenariul galben. Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a crescut la 2 la mie

După ce, în urmă cu o săptămână, incidența COVID-19 scăzuse în Reșița spre un caz la mia de locuitori, în ultimele șapte zile s-a înregistrat o creștere constantă a cazurilor ajungându-se, astăzi, la o incidență de 2‰. În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prelungirea restricțiilor prevăzute în scenariul galben cel puțin până la sfârșitul lunii în curs.

Cu 168 de cazuri noi de COVID-19 confirmate numai în ultimele 14 zile, municipiul Reșița a ajuns, astăzi, la o incidență cumulată de 2‰, nivel pe care nu îl mai atinsese de la începutul lunii trecute. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, pe tot parcursul lunii februarie și în prima săptămână din martie trendul în Reșița a fost unul descrescător. Astfel, dacă pe 3 februarie, când, după aproape patru luni, Reșița ieșea din scenariul roșu, se înregistra o incidență de 2,28 cazuri la 1.000 de locuitori, o lună mai târziu, pe 3 martie, incidența era de 1,56 la mie, iar pe 10 martie, 1,19 la mie. În ultima săptămână însă, lucrurile par că au scăpat de sub control, înregistrându-se creșteri ale numărului de cazuri de la o zi la alta, până la 2 la mie, astăzi. În baza acestor date, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, azi, menținerea municipiului Reșița în scenariul galben pentru cel puțin încă 14 zile, până pe 31 martie.

O creștere a incidenței cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile s-a înregistrat și la nivelul județului, de la 1 la mie pe 3 martie, la 1,37 astăzi. A crescut, de asemenea, numărul localităților aflate în scenariile roșu și galben. CJSU a aprobat, tot astăzi, introducerea în scenariul roșu a localităților Vărădia, cu o rată de infectare de 3,52‰, şi Copăcele, cu 3,44‰, și menținerea în acest scenariu a localităților Slatina Timiș și Zorlențu Mare. De asemenea, pe fondul depășirii pragului de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, au fost introduse în scenariul galben 11 localități: orașul Băile Herculane și comunele Mehadica, Goruia, Socol, Fârliug, Constantin Daicoviciu, Iablaniţa, Sacu, Naidăş, Târnova şi Glimboca. În municipiul Caransebeș, la fel ca la Reșița, scenariul galben a fost prelungit pentru încă 14 zile, incidența înregistrată aici fiind de 2,08 cazuri la 1.000 de locuitori. De asemenea, orașul Oraviţa și comunele Topleţ și Sicheviţa rămân în scenariul galben cel puțin până pe 24 martie, dată până la care este valabilă decizia luată de CJSU în cazul lor (în data de 10 martie).

Potrivit datelor centralizate de CJSU, în momentul de față nu se înregistrează niciun caz confirmat de COVID-19 în 21 de comune din județ: Berzovia, Bolvașnița, Bozovici, Brebu Nou, Carașova, Cărbunari, Ciudanovița, Dalboșeț, Doclin, Domașnea, Eftimie Murgu, Ezeriș, Forotic, Gârnic, Lăpușnicel, Marga, Ocna de Fier, Ramna, Rusca Montană, Şopotu Nou și Vrani.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite