Municipiul Reșița rămâne în scenariul roșu. Incidența cazurilor de COVID-19, în creștere în ultimele 14 zile

Județul Caraș-Severin este pe un trend ascendent în ceea ce privește evoluția cazurilor de COVID-19, indică datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică. În prezent, în două localități este depășit pragul de 7,5‰, șase au incidența între 4 și 7,5‰, alte șase sunt în scenariul roșu și 18 – în scenariul galben. Doar în 11 din cele 77 de localități ale județului nu a fost confirmat niciun caz de COVID-19 în ultimele 14 zile.

 

În ultimele două săptămâni, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a crescut în județul Caraș-Severin de la 1,91 la 1.000 de locuitori, la 2,23. Numai astăzi au fost raportate 81 de noi îmbolnăviri, un număr record pentru ultimele trei luni. În total, în momentul de față, în județ sunt 854 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus, dintre care 661 se află în izolare instituționalizată sau la domiciliu, iar 193 sunt internate în spital – 109 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 65 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 19 la Spitalul Orășenesc Oravița. 17 dintre pacienții internați prezintă forme grave al bolii și sunt la Terapie Intensivă (zece la spitalul din Reșița și șapte la cel din Caransebeș).

 

Pe acest fond al creșterii numărului cazurilor confirmate, și numărul localităților din județ în care sunt instituite restricții în funcție de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este tot mai mare. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, astăzi, menținerea municipiului Reșița în scenariul roșu pentru, cel puțin, 14 zile, dată fiind incidența de 3,51 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, în creștere de la 3,37‰ cât era pe data de 31 martie. Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), în ultimele două săptămâni, în Reșița au fost confirmate cu infecție cu coronavirus 294 de persoane.

 

CITEȘTE ȘI: Cadrele didactice din Caraș-Severin, îndemnate să se imunizeze împotriva COVID-19. Până acum, 57% dintre acestea s-au vaccinat cu cel puțin o doză

 

Tot în scenariul roșu se află și orașul Oravița și comunele Armeniș, Bănia, Carașova și Vermeș, în timp ce municipiul Caransebeș, orașele Bocșa, Moldova Nouă și Oțelu Roșu și comunele Bozovici, Bucoșniţa, Doclin, Eftimie Murgu, Ezeriş, Lupac, Marga, Prigor, Răcășdia, Sacu, Teregova, Ticvaniu Mare, Topleț și Vrani sunt în scenariul galben.

 

Potrivit unor decizii anterioare ale CJSU Caraș-Severin, care sunt menținute în continuare, în comunele Fârliug și Goruia sunt în vigoare restricțiile aferente depășirii pragului de 7,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, iar în comunele Berliște, Grădinari, Măureni, Naidăş, Pojejena și Ramna, cele aferente unei incidențe între 4 și 7,5 la mie.

 

Băuțar, Bolvașnița, Brebu, Brebu Nou, Cărbunari, Ciudanovița, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Cornea, Coronini, Domașnea, Glimboca, Lăpușnicel, Mehadica, Ocna de Fier, Socol și Vărădia sunt singurele localități din Caraș-Severin în care, în ultimele 14 zile, nu a fost raportat niciun caz de COVID-19.

 

CITEȘTE ȘI: Teste de COVID-19 falsificate în Caraș-Severin!

 

În ultimele 24 de ore, DSP a raportat și trei decese ale unor pacienți cu COVID-19. Este vorba, potrivit reprezentanților instituției, despre „un bărbat de 70 de ani din Reșița care era internat în spitalul din localitate, intubat pe secția ATI. Acesta avea fibrilație atrială, diabet și obezitate; o femeie de 78 de ani din Caransebeș, cu AVC sechelar și atrofie cerebrală și un bărbat de 81 de ani din Reșița, cu hipertensiune arterială, lacunarism cerebral, insuficiență renală și tumoră vezicală, ambii decedați la spitalul din Caransebeș”.

 

În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate pentru depistarea infecției cu coronavirus 17.016 persoane. 10.224 au fost confirmate pozitiv, iar dintre acestea, 551 au decedat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite