SPRING TIME – expoziție de flori în Centrul Civic al Reșiței. Și nu doar atât!

Primăria Reșița aduce primăvara în Centrul Civic al municipiului, printr-un eveniment plin de culoare, parfum, muzică și creativitate: SpringTime. O expoziție florală în premieră la Reșița, un târg de flori, recitaluri și ateliere de lucru pentru copii sunt doar o parte dintre surprizele pregătite de organizatori.

 

„Chiar dacă vremea frumoasă se lasă așteptată, dorința noastră este de a readuce optimismul și voia bună în orașul nostru”, anunță reprezentanții Primăriei Reșița, care au pus la punct, pentru perioada 16 aprilie – 2 mai, un eveniment care va aduce un plus de culoare și eleganță Centrului Civic al municipiului. Este vorba despre SpringTime, o expoziție de flori cu o tematică specială: 250 de ani de foc nestins. „Pentru că anul acesta celebrăm industria reșițeană, Centrul Civic va fi decorat cu aranjamente florale ce reprezintă furnalele inaugurate în anul 1771 și alte elemente esențiale pentru industria reșițeană. Structurile expuse în cadrul evenimentului sunt realizate de angajați din cadrul Direcției de Întreținere a primăriei, iar ornamentele sunt concepute și executate de designerul floral Bianca Negrea – o reșițeancă ce a reușit să își creeze un renume național prin creațiile sale, cu sprijinul coordonatoarei serei municipale, Raluca Hollschwadner”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Pe lângă expoziție, în weekendurile 16-18 și 23-25 aprilie, reșițenii vor avea posibilitatea să achiziționeze, direct de la producători din regiune, flori de sezon, arbuști ornamentali, arbori și plante de interior sau exterior.

 

Atmosfera va fi completată cu recitaluri de harpă, nai și muzică de cameră, artă stradală și workshop-uri pentru copii, după următorul program:

 

MARȚI, 20 APRILIE, ora 16.30 – 19.00:

– Moment muzical susținut de grupul clasic „Trio Armonia” din Reșița;

– Ateliere pentru copii (lumea magică a poveștilor, atelier de grădinărit) – Biblioteca Municipală Reșița;

 

MIERCURI, 21 APRILIE, ora 16.30 – 19.00:

– Moment muzical de harpă oferit de Rozalia Pataky;

– Atelier de confecționat ouă cu magnet – Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu”/Secția Arte Plastice, prof. Ecaterina Tudor;

 

JOI, 22 APRILIE, ora 16.30 – 19.00:

– Check Street Art – Statui vivante;

– Recital live oferit de naistul timișorean Mădălin Luca;

– Ateliere pentru copii (lumea magică a poveștilor, confecționare iepurași din lingurițe) – Biblioteca Municipală Reșița;

 

VINERI, 23 APRILIE, ora 16.30 – 19.00:

– Recital live oferit de Mădălin Luca – „Folklortronik”, un proiect care îmbină sonoritățile naiului acustic cu naiul procesat electronic, cu efecte sonore și sound-uri electronice;

– Check Street Art – Statui vivante;

– Ateliere pentru copii (lumea magică a poveștilor, ghirlandă colorată) – Biblioteca Municipală Reșița;

 

SÂMBĂTĂ, 24 APRILIE, ora 16.30 – 19.00:

– Teatrul DA – Piesa de teatru „Iepurilă”;

– Ateliere pentru copii (lumea magică a poveștilor, harta coșului cu ouă) – Biblioteca Municipală Reșița;

 

DUMINICĂ, 25 APRILIE, ora 16.30 – 19.00:

– Moment muzical de harpă oferit de Rozalia Pataky;

– SkirtBike – Parada florilor (ora 17.00, pornire din Centrul Civic);

– Ateliere pentru copii (creare măști, împletit coronițe din flori) – Biblioteca Municipală Reșița și Florăria Flori Holland.

 

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local Reșița, anunță că programul poate suferi modificări, în funcție de condițiile meteorologice, eventualele schimbări urmând să fie publicate pe pagina de facebook a Primăriei Reșița. „Ne dorim ca acest eveniment ce se desfășoară în premieră în orașul nostru să fie un prilej de relaxare. Astfel, pe parcursul următoarelor săptămâni, așteptăm cât mai mulți reșițeni, mici și mari, în Centrul Civic, la SpringTime! Activitățile derulate în cadrul acestui eveniment vor respecta măsurile de distanțare socială impuse de autorități. Pe această cale, rugăm toți participanții să țină cont de reglementările în vigoare privind protecția împotriva îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2”, mai transmit organizatorii.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available