Muzeul Banatului Montan, prezent la Salonul de Carte Bookfest Timișoara 2024

 

Muzeul Banatului Montan Reșița va promova, în cadrul evenimentului „Seară medievală la Bookfest”, rezultatele cercetării istoriei bănățene.

 

Salonul de Carte Bookfest Timișoara 2024 va găzdui, joi, 21 martie, ora 18.00, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), evenimentului „Seară medievală la Bookfest” în cadrul căruia dr. Ligia Boldea, cercetător la Muzeul Banatului Montan din Reșița, își va lansa volumul „Nobili şi demnitari ai Banatului montan medieval şi premodern” (studii istorice), apărut anul trecut la Editura Mega. „Destinul unor familii nobiliare precum Bucoșnița de Caransebeș, Gârleșteanu din Rudăria, Cerna sau Plugovița din districtul Mehadiei, Floca și Pobora din Valea Bistrei este surprins cu minuțiozitate de către autoare pentru ca cititorul interesat să poată intra în intimitatea trecutului Banatului de Munte”, spune managerul Muzeului Banatului Montan Reșița, Livia Magina, care va prezenta volumul în cadrul evenimentului.

 

Cu același prilej, vor fi lansate și alte două volume de istorie medievală a Banatului: „Castelul Huniade. De la reședință regală la sediu de muzeu” – Zsuzsanna Kopeczny și „Mănăstirea Cisterciană de la Igriș din perspectiva cercetărilor arheologice”, autor dr. Daniela Tănase, volum ce face o incursiune în trecutul monahal și arheologic al unuia dintre cele mai vechi monumente cisterciene de pe teritoriul României.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite