Muzeul Banatului Montan rămâne închis!

Conducerea muzeului din Reșița a decis că, atâta timp cât nu există norme pentru aplicarea măsurilor de siguranţă în stare de alertă, instituția rămâne închisă pentru vizitatori.

Deschiderea muzeelor începând cu data de 15 mai a fost una dintre primele măsuri de relaxare anunațate de autoritățile centrale încă de la sfârșitul lunii aprilie. Numai că acestea nu s-au grăbit să publice și normele generale de securitate biologică în baza cărora muzeele pot primi vizitatori. Drept urmare, multe dintre insituțiile de acest gen din țară au decis să nu își asume niciun risc. Printre acestea, și Muzeul Banatului Montan din Reșița.

Conducerea Muzeului Banatului Montan a anunțat că instituția va rămâne închisă pentru public până la apariția ordinului comun al ministerelor Culturii și Sănătății ce va reglementa activitatea cu publicul: „Situaţia actuală şi, mai presus de toate, grija noastră pentru sănătatea tuturor celor care ne calcă pragul ne determină să nu deschidem muzeul pentru public începând cu data de 15 mai 2020. Pentru ca muzeul să fie un mediu sigur pentru sănătatea şi siguranţa vizitatorilor noştri, vom aştepta normele generale de securitate biologică ce urmează a fi publicate de organele abilitate, le vom implementa şi apoi vă vom aştepta cu mult drag să ne vizitaţi. Vă vom ţine la curent cu stadiul măsurilor pe care le implementăm şi data la care vom putea redeschide muzeul pentru public”.

Muzeul Banatului Montan din Reșița se află în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin.

Sursă foto: banatfm.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available