Suntem prezenți și pe

Turism

Nelu Popa combate „idioțenia” lansată de Dan Negru. „Autodecimarea e cel mai mare dușman al nostru”

Publicat cu

pe

Primarul Reșiței, Ioan Popa, nu a putut rămâne impasibil după ce a văzut o postare făcută pe Facebook de către cel supranumit „Regele audiențelor TV”, timișoreanul Dan Negru.

Dan Negru s-a arătat revoltat aflând că, odată cu redeschiderea hotelurilor din țară, în Mamaia a fost întâmpinat de o ofertă la un preț (aparent) prohibitiv: aproape 1000 de euro o cameră pe noapte. Reacția lui? A postat pe Facebook un comentariu ironic, prin care sugerează că românii ar face bine să aleagă în această vară ofertele turistice cu destinația Grecia sau Bulgaria, în dauna „produselor românești”.

„Grecii și bulgarii își deschid litoralul de la 1 Iunie și i-au invitat și pe ai noștri să-i viziteze dar oficialitățile zic că «românii vor prefera turismul românesc vara asta».

Deci asta insemnă «consumați produse românești»?
În Grecia sau Bulgaria cazurile de îmbolnăviri sunt cu mult sub România!
Adică, ăia ar trebui să se sperie de noi și nu invers.

Închideți granițele și consumați produsele românești ale ălora care au dat tunuri și au acu’ hotelurile lui Ceaușescu.

Pe 5 Iunie am găsit o ofertă la Mamaia.
965 euro/ noapte. 😂, este postarea lui Dan Negru.

Popa: Vizitați România, este țara noastră pe care o cunoaștem atât de puțin!

Îndemnul jurnalistului bucureștean cu origini bănățene, adresat celor 150 de mii de urmăritori ai paginii sale de Facebook, a fost preluat azi de ziare centrale, chiar și de agenția de știri Mediafax.

Viralizarea unui asemenea mesaj putând avea efecte nedorite asupra afacerilor autohtone bazate pe hoteluri și pensiuni turistice, și-așa lovite puternic de efectele pandemiei de COVID-19, primarul Reșiței nu a putut rămâne impasibil. Și a făcut azi, pe pagina de Facebook Popa Ioan, o postare cu un mesaj categoric.

„Cea mai scumpă locație în Grecia: 32.000 de euro pe noapte! A pus Dan Negru o idioțenie pe net și o țară întreagă a uitat de promisiunea de a cheltui banii în țară, pentru a ne ajuta unii pe alții! Autodecimarea, ăsta e cel mai mare dușman al nostru. Mergeți la Viscri 125, mergeți la Chibutz sau la Goshna în Gărâna, mergeți in Bucovina, mergeți în Delta Dunării, vizitați România, este țara noastră pe care o cunoaștem atât de puțin!”, este îndemnul lansat de Ioan Popa, primarul Reșiței. Care a atașat postării și linkul cu prețuri turistice din Grecia, de 30.000 și aproape 33.000 de euro pe noapte.

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Turism

Traseele turistice din Banatul Montan, pregătite pentru pasionații de drumeții

Publicat cu

pe

Regulile instituite de Guvernul României privind starea de alertă prevăd și liberul acces pe traseele turistice, odată cu încetarea stării de urgență. În acest context, salvamontiștii cărășeni au stabilit o serie de măsuri de prevenție pentru această perioadă.

Salvamontiștii cărășeni se așteaptă în acest weekend la un număr mare de turiști pe traseele din județul Caraș-Severin, odată cu încetarea stării de urgență. Aceștia au desfășurat o muncă asiduă de verificare și marcare a tuturor traseele turistice, iar începând cu data de 15 mai este asigurată permanența în zonele: Muntele Mic-Țarcu, Muntele Semenic, Cheile Nerei, Cheile Carașului și Băile Herculane.

În contextul actual generat de epidemia de coronavirus, echipa Salvamont Caraș-Severin reamintește turiștilor amatori de drumeții cele mai importante reguli pentru un traseu fără griji:

  • Înainte de plecarea în excursie, informați-vă despre starea vremii, despre traseul pe care doriți să-l parcurgeți și gradul de dificultate al acestuia.
  • Plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați să puneți în rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor.
  • Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup.
  • Folosiți doar traseele marcate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.
  • În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.
  • Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul drumețiilor.
  • În caz de rătăcire, păstrați unitatea grupului. Rămâneți treji și conștienți, mișcați-vă pe loc pentru a preveni hipotermia. Solicitați ajutor apelând numărul unic de urgență 112 sau 0Salvamont (0725826668) – Dispeceratul Național Salvamont.

De asemenea, pasionații de drumeții nu trebuie să uite că pericolul de răspândire a noului Coronavirus nu a trecut. Se recomandă evitarea deplasării în grupuri mai mari de 3 persoane, păstrarea distanței și echiparea cu măști de protecție și soluții igienizante pe bază de alcool”, este îndemnul salvamontiștilor cărășeni pe o rețea de socializare.

Continuați lectură

Turism

COVID-19 a lovit din plin turismul (și) în Caraș-Severin. În luna martie, scădere cu 61%!

Publicat cu

pe

Turismul este unul dintre cele mai afectate domenii de criza provocată de coronavirus, fapt confirmat și de Institutul Național de Statistică. Instituția a făcut publice datele aferente lunii martie, iar acestea indică, la nivel național, o scădere de 69,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În Caraș-Severin, scăderea a fost ceva mai mică, de 60,65%.

Deși au fost luate începând abia cu a doua jumătate a lunii martie, măsurile precum închiderea granițelor, restricțiile de călătorie sau închiderea unităților de cazare au afectat grav sectorul turismului în Caraș-Severin. Drept dovadă stau cifrele furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), potrivit cărora, în martie 2020, în județ au ajuns doar 5.300 de turiști, față de aproape 13.500 în martie 2019. Dintre aceștia, numai 90 au fost turiști străini.

Și în ceea ce privește înnoptările în unitățile de cazare din județ, scăderea este la fel de dramatică. Dacă în martie 2019, s-au înregistrat peste 34.600 de înnoptări, anul acesta, au fost doar puțin peste 16.700.

Totuși, avem cea mai mică scădere (procentuală) din regiune

De altfel, coronavirusul a paralizat turismul la nivelul întregii regiuni. În cele 4 județe din Regiunea Vest, sosirile în structurile turistice au scăzut, în martie 2020, cu 67%, comparativ cu martie 2019. Cel mai afectate au fost județele Timiș și Hunedoara, cu scăderi de 72%, respectiv 70%, în timp ce în Arad s-a înregistrat o scădere cu 61%, iar în Caraș-Severin, 60,65%.

La nivel național, INS informează că, „în  luna martie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au scăzut cu 69,8%, iar înnoptările, cu 68,2%”.

Impactul crizei, pe jumătate

Reprezentanții instituției precizează că aceste date „surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020”.

Dacă în martie, cu doar jumătate de lună cu restricții de circulație, s-au înregistrat astfel de scăderi, nici nu vrem să ne închipuim cum vor arăta statisticile lunii aprilie…

 

Sursă foto: FB Nandi Lucian

Continuați lectură

Turism

Cetatea Carașului, Poiana Prolaz și Cheile Gârliștei – mai aproape de turiști!

Publicat cu

pe

După relaxarea măsurilor restrictive privind libera circulație, amatorii de drumeții care se vor dovedi inspirați în a alege trasee turistice din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului vor avea parte de surprize plăcute.

Administrația PN Semenic – Cheile Carașului a montat noi panouri de direcționare pe patru trasee turistice.

„Noi panouri de direcționare montate în parc de către Administrația Parcului Național Semenic – Cheile Carașului pentru 4 (patru) trasee turistice din totalul de 9 (nouă), ce se suprapun pe parc… Aceste panouri au ca scop o informare, dar și orientare mai bună a turiștilor pe trasee.
Traseele vizate au fost:
1. Triunghi roșu, crucea Iabalcea – Cetatea Carașului – Poiana Prolaz, cu o lungime de 3,3 km;
2. Triunghi albastru, localitate Carașova – Poiana Prolaz – Peștera Comarnic, cu o lungime de 11 km;
3. Cruce galbenă, localitatea Carașova – Cheile Gârliștei, cu o lungime de 3,7 km;
4. Punct roșu, localitatea Gârliște – localitatea Anina (care cuprinde Cheile Gârliștei), cu o lungime de 15,7 km”, s-a anunțat azi, 24 aprilie, pe pagina de Facebook a Administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Continuați lectură

Cele mai citite