Nereguli la contractele de deszăpezire pentru drumurile județene

Romeo Dunca a prezentat în prima sa conferință de presă de când a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin un raport al Corpului său de control, cu privire la contractele de deszăpezire încheiate de către Direcția de Drumuri Județene a CJ Caraș-Severin.

„A fost verificată situația contractelor de întreținere curentă și deszăpezire a DJ 608A, tronson Telescaun – Muntele Mic, în perioada 2017-2020. S-a constatat cu această ocazie existența a două contracte încheiate pentru întreținere curentă cu aceeași firmă executantă: defrișare, cosire vegetație, curățare acostamente, decolmatare șanțuri și o lucrare de amenajare parcare zona La Stână.

Din verificările efectuate s-au constatat încălcări ale legislației în vigoare în ceea ce privește: nerespectarea legislației privind achizițiile publice; neconstituirea garanției de bună execuție; emiterea contrar legii a ordinului de începere a lucrărilor; neconcordanțe referitoare la tarife și suprafețe între situațiile de plată – procesele verbale de recepție și caietele de sarcini.

S-au constatat plăți nejustificate în valoare aproximativă de 26.000 lei în primul contract și sumă achitată nejustificat de aproximativ 4.600 lei în cel de al doilea contract”, se arată în raportul prezentat de către Romeo Dunca.

Cu toate că se vorbește despre un prejudiciu serios adus banului public, se pare că cei care au câștigat contractele de deszăpezire au raportat consumarea până la ultimul firicel de nisip a materialelor contractate! „În ceea ce privește situația contractelor de deszăpezire pe respectivul tronson, acordul cadru semnat în urmă cu doi ani și care mai era valabil ca termen a încetat deoarece s-au epuizat înainte de termen toate cantitățile prevăzute în acord și implicit s-a stins valoarea financiară maximă. A fost demarată o nouă procedură de achiziție pentru un nou acord cadru în care s-au suplimentat cantitățile de material antiderapant și utilaje, în momentul de față s-a încheiat procedura de contestație la CNSC pentru acest acord cadru”, se mai arată în raportul Corpului de Control.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite