UPDATE. Niciun caz nou de coronavirus nu a fost confirmat în Caraș-Severin. Bilanțul rămâne la 5

Grupul de Comunicare Strategică a făcut, în această dimineață, o nouă raportare în ceea ce privește evoluția coronavirusului în țara noastră. Numărul persoanelor infectate a ajuns, la nivel național, la 158, după ce au fost confirmate alte 19 cazuri noi. Niciunul în Caraș-Severin. 

Cele mai multe cazuri noi au fost confirmate în Arad, 4, și în Ilfov, 3. Câte două au fost confirmate în Vâlcea și Timiș și câte unul în București, Cluj-Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava. Cele 19 persoane depistate au vârste între 19 și 54 ani și se aflau în carantină sau autoizolare. După confirmare, au fost internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Vă reamintim, până în prezent, în Caraș-Severin au fost confirmate cinci cazuri de COVID-19. Este vorba despre patru persoane din Reșița și un bărbat din Cluj care se afla în carantină într-unul din centrele din Reșița. Toți sunt sub supraveghere medicală la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Începând de astăzi, autoritățile nu mai informează, în regim permanent de update, evoluția cazurilor de infecție cu coronavirus, pentru a nu spori panica în rândul populației. Vor exista doar două buletine pe zi, la 10 și la 18.

UPDATE, ora 18.20

Potrivit raportării făcute la ora 18 de către Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost confirmate încă 10 cazuri de infectare cu coronavirus. Niciunul nu este din Caraș-Severin. În total, până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cei 168 de cetățeni care au contractat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Cele 10 cazuri noi confirmate sunt după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite