„NimiCîțu fuse și se duse”

 

Actualul prim-ministru și președinte PNL va avea același sfârșit politic ca și predecesorul său, Florin Cîțu, anticipează fostul lider liberal Ludovic Orban, acum președinte Forța Dreptei, cel care anunțase încă din septembrie 2021 ce îl așteaptă pe Florin Cîțu.

 

După Congresul PNL care l-a propulsat pe Florin Cîțu în fruntea partidului, Ludovic Orban declara: „Florin Cîţu este un pion care poate fi sacrificat oricând. Refolosit în alte scopuri. Trebuia să îşi dea demisia din funcția de prim-ministru în momentul în care USR-PLUS a decis să se retragă din coaliţie şi a spus clar că nu va mai veni în coaliţie cât va fi Cîţu premier. Asta înseamnă să fii om de stat şi să pui interesul României înaintea interesului personal. Inclusiv jocul PSD-ului a fost un joc prin care l-a ajutat pe Cîţu să fie preşedinte PNL pentru că le este foarte uşor să treacă cu tancul peste Cîţu”.

 

Ce a urmat se știe. În ultimele șapte luni, Florin Cîțu a pierdut, rând pe rând, toate funcțiile de conducere pe care avea să le ocupe în Executiv, în principalul partid aflat la guvernare și în Legislativ: prim-ministru, președinte PNL, președinte al Senatului. Prilej pentru Orban să scrie astăzi pe Facebook: „NimiCîțu. Fuse și se duse”. Și să anunțe că aceeași soartă va avea și „NimiNicu”. Adică Nicolae Ciucă, actualul premier și președinte PNL.

 

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu îi ia locul lui Florin Cîțu la șefia Senatului. Datorită (sau din cauza) PSD?!

 

„Cîţu a fost pur şi simplu o unealtă care a fost folosită şi aruncată la lada de gunoi. După NimiCîţu urmează NimiNicu, pentru că aşa cum l-au aruncat la lada de gunoi Iohannis şi echipa demolatoare pe Cîţu, după ce l-au folosit la cele mai dolozive şi antidemocratice manopere politice, la fel se va întâmpla şi cu NimiNicu”, a declarat astăzi Ludovic Orban, venind apoi și cu argumente: „Nimeni nu-l respectă pe Ciucă. Ciucă n-are nicio legătură cu PNL. Dacă ascultaţi ce vorbesc oamenii din PNL despre Ciucă, o să vă lămuriţi că Ciucă va fi aruncat la lada de gunoi imediat ce nu va mai fi folositor pentru trădătorii de profesie care sunt la butoanele PNL”.

 

Ludovic Orban este de părere că, în acest moment post-Cîțu, singurul lucru bun care s-ar mai putea întâmpla este ca toţi cei care urlau că e bun Cîţu şi acum l-au aruncat la lada de gunoi „să se lase de politică, să plece din PNL și de la guvernare. Dar evident că ei nu vor pleca, în frunte cu Iohannis”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available