UPDATE. Noul guvern își intră în rol: rectificare bugetară și asigurarea banilor necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale

 

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 26 noiembrie, printr-o ordonanţă de urgenţă, a doua rectificare bugetară din acest an, a anunțat noul ministru al Finanțelor. Rectificarea nu a putut fi făcută până acum, deoarece după demiterea Cabinetului Cîțu acesta nu mai putea emite ordonanțe de urgență.

 

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a dat asigurări, într-o postare pe Facebook, că în urma rectificării bugetare de astăzi vor fi asigurate fondurile pentru plata tuturor drepturilor sociale, precum şi pentru susţinerea în continuare a sistemului sanitar în lupta cu COVID-19.

 

„În şedinţa de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susţinerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcţionarea serviciilor publice”, a anunțat ministrul Adrian Câciu.

 

În şedinţa de Guvern urmează să fie aprobate şi propunerile adoptate prin Hotărârea CNSU nr. 105/2021 privind condiţiile de participare la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale a României şi pe cele referitoare la organizarea şi accesul la competiţii sportive, spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe.

 

Executivul va decide şi cu privire la un proiect de hotărâre privind stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice. Ministerul Muncii anunțase încă din 18 noiembrie că a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern prin care ziua de luni, 29 noiembrie, să fie liberă, dar Guvernul Cîțu a tot amânat să adopte o hotărâre în acest sens. Se pare că o va face astăzi Guvernul Ciucă, la doar o zi de la învestire și depunerea jurământului.

 

UPDATE, ora 15.20

 

Rectificarea bugetului de stat a fost adoptată. „Am menţinut ţinta de deficit de 7,13% din PIB. Am asigurat resurse necesare pentru acest an, până la 31 decembrie”, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

 

În aceeași ședință, Guvernul a aprobat propunerile din Hotărârea CNSU nr. 105/2021 privind condiţiile de participare la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale şi pe cele referitoare la organizarea şi accesul la competiţii sportive, spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

 

De asemenea, Ministerul Muncii anunță că „Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi, 30 noiembrie, şi miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese”.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite