O nouă stagiune la Teatrul de Vest din Reşiţa. Deschiderea va avea loc cu o premieră pentru copii

 

Teatrul de Vest din Reşiţa reia spectacolele la scenă și deschide Stagiunea 2022/2023 cu o premieră pentru copii. De asemenea, stagiunea debutează cu repetiţii și pregătiri pentru alte reprezentaţii, multe dintre ele tot premiere.

 

Deschiderea noii stagiunii la Teatrul de Vest din Reşiţa va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, ora 11.00, pe ritmuri de muzică zglobie, cu o poveste plină de haz, acțiune și tâlc – „Punguţa cu doi bani”, în regia Cameliei Ghinea şi cu o distribuţie din care fac parte: Andrada Samoilă, Ioana Dobrea, Florin Ruicu, Sorin Fruntelată și Camelia Ghinea. Regia: Camelia Ghinea.

 

„Spectacolul este adaptare după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă, cu care toți am crescut, cu care ne-am crescut copiii. Mă bucur de acest spectacol pentru că putem să ne jucăm, atât noi, cât și copiii, sunt convinsă de asta, prin participarea lor. Povestea îi învață pe copii despre omenie, despre lăcomie, îi învață că totul în viață trebuie să fie frumos. Trebuie să învățăm să creștem, să învățăm să respectăm, trebuie să trecem prin viață frumos, pentru că aşa lăsăm în urmă ceva frumos. A fost o bucurie să-mi propună directorul Florin Ionescu să montez un spectacol pentru copii şi a fost o bucurie să nu îmi impună ce să aleg. Este pentru prima oară când se montează la Reșița «Punguța cu doi bani» și sper să vă placă, așa cum ne place si nouă”, a declarat Camelia Ghinea.

 

Următorul spectacol pe scena Teatrului de Vest se va juca joi, 22 septembrie. Este vorba despre „Contracții”, premiera cu care s-a încheiat stagiunea trecută, iar pe 4 octombrie, Teatrul de Vest va fi prezent la Festivalul Merlin cu spectacolul „Omul de turtă dulce”. În ceea ce priveşte planurile instituţiei pentru prima parte a noii stagiuni, managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, a dezvăluit o parte dintre acestea: „Urmează tot un spectacol în regia şi adaparea Cameliei Ghinea – «Logodnicele aterizează la Paris» – o comedie bulevardieră, un spectacol care cu siguranţă va avea succes. Apoi, urmează o premieră cu care ne dorim să deschidem Festivalul New Wave, aflat la ediţia a II-a, pe care îl organizăm în perioada 18 – 26 noiembrie. Va fi a treia premieră din această stagiune, cu un text scris de Marcel Taloş – «Judeţul fără caişi» – o comedie foarte drăguţă, dar şi tristă în acelaşi timp. Va fi premieră naţională textul. După festival, mai avem în plan încă o premieră, un autor spaniol, încă nu am stabilit care”.

 

Managerul Florin Ionescu a precizat că, cel puţin deocamdată, preţul biletelor la spectacolele Teatrului de Vest va fi la fel ca în stagiunea trecută: „Cel puţin până la sfârşitul acestui an, nu vrem să schimbăm preţurile. Toate preţurile au crescut în jurul nostru, toate cheltuielile, inclusiv ale noastre, sunt mai mari, dar încercăm să facem în aşa fel încât accesul la cultură să fie posibil pentru toată lumea”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite