Suntem prezenți și pe

Educație

Olandezii de la Rewilding Europe au donat laptopuri copiilor din Armeniș

Publicat cu

în

Rewilding Europe, organizație din Olanda care împreună cu WWF România derulează acțiunea de repopulare cu zimbri a Munților Țarcu, în zona Armeniș, a venit în sprijinul copiilor de aici pentru a le facilita accesul la școala online.

Nouă laptopuri donate de organizația Rewilding Europe din Olanda au ajuns la copii de la Școala Gimnazială din Armeniș. Pentru ca aceștia să poată participa în condiții optime la lecțiile online, o echipă formată din voluntari IT a instalat pe laptopuri toate programele necesare, inclusiv trei licențe de antivirus donate de Bit Defender.

Ideea de a veni în sprijinul copiilor din Armeniș i-a aparținut lui Florin Hălăștauan, coordonatorul rangerilor din proiectul LIFE Bison, WWF România, și membru în Consiliul de Coordonare al Asociației Rangerilor din România. „Nu poți să rămâi insensibil când vezi cu ce probleme se confruntă mulți copii care trăiesc în partea aceasta de țară. Copiii merită și trebuie ajutați să-și continue educația. Aici, unde lucrez eu, în zona Armeniș, Munții Țarcu, unde sunt mai mult de 60 de zimbri liberi, vrem să crească copii educați și cu dragoste față de natură. Deocamdată atât s-a putut face, dar vom continua să-i ajutăm cum putem mai bine”, a declarat Florin Hălăștauan.

Pentru copiii din Armeniș, laptopurile primite înseamnă o șansă la educație. „Gestul frumos de astăzi a adus bucurie în sufletele copiilor, încredere în sufletele părinților şi speranţa că totul va fi bine în sufletele profesorilor. Cele nouă laptopuri au ajuns la copiii Şcolii Gimnaziale din Armeniș acum, în momentul în care copiii aveau foarte mare nevoie de ele pentru a păstra legătura cu şcoala. Mulțumim frumos tuturor celor care s-au implicat pentru ca aceste laptopuri să lumineze inimi de copil!”, a explicat directorul unității de învățământ, Iconia Miculescu.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate9 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate11 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate14 ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utileo zi în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitateo zi în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitateo zi în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrațieo zi în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite