Operațiunea „Buldozerul” în Lunca Pomostului. 16 garaje demolate, 26 de parcări amenajate

A început demolarea garajelor din spatele Blocului fetelor din Lunca Pomostului, cartier în care Primăria Reșița derulează un amplu proiect de regenerare urbană ce cuprinde reabilitarea celor 6 străzi care fac legătura între Bulevardul Alexandru Ioan Cuza și Bulevardul Revoluția din Decembrie.

După ce, în urmă cu câteva luni, Consiliul Local Reșița a aprobat alocarea sumei de aproximativ 60.000 de euro pentru despăgubirea proprietarilor celor 16 garaje situate în spatele Blocului fetelor, Primăria a trecut, zilele acestea, la demolarea construcțiilor respective. În locul garajelor vor fi amenajate locuri de parcare și întreaga zonă va fi reconfigurată total, urmând să fie transformată într-o arteră de legătură între străzile Bielefeld și Nicolae Bălcescu. „26 de noi locuri de parcare, dintre care două pentru persoanele cu handicap, arbori, spații de relaxare și zone pietonale vor înlocui vechile garajele demolate. Astfel va crește accesibilitatea pietonilor prin legătura rutieră dintre cele două străzi, Strada Bielefeld și Strada Nicolae Bălcescu, și va spori confortul locuitorilor”, a explicat primarul Ioan Popa pe pagina sa de socializare.

Reconfigurarea zonei din spatele Blocului fetelor face parte din amplul proiect de regenerare urbană a cartierului Lunca Pomostului, în cadrul căruia au fost reabilitate și modernizate și cele 6 străzi, Parângului, Bielefeld, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, George Enescu si Gratz, care fac legătura între Bulevardul Alexandru Ioan Cuza și Bulevardul Revoluția din Decembrie. Acest proiect are o valoare de peste 2 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

De asemenea, și Blocul fetelor, aflat în prezent într-un stadiu avansat de degradare, va trece printr-un proces de reabilitare, în cadrul unui proiect derulat prin Grupul de Acțiune Locală și finanțat din fonduri europene. Reabilitarea presupune intervenții majore atât în ceea ce privește consolidarea imobilului, cât și modernizarea lui, astfel încât să poată găzdui spații care vor fi puse la dispoziția ONG-urilor și a grupurilor de inițativă din zonele urbane marginalizate ale Reșiței.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite