COVID-19, situație alarmantă (și) în Caraș-Severin: peste 140 de pacienți internați, niciun loc liber la ATI Reșița!

Crește, în continuare, atât numărul persoanelor confirmate cu infecție cu coronavirus, cât și cel al deceselor înregistrate în rândul acestor pacienți. În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost raportate 35 de noi îmbolnăviri și două decese. La nivel național s-a înregistrat, astăzi, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei: 2.958 de cazuri noi.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt peste 400 de cazuri active de COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 144 sunt internate în secțiile COVID-19 din cadrul spitalelor din Reșița și Caransebeș, secții care sunt ocupate în proporție de aproximativ 75%. Cei mai mulți pacienți, 87, sunt la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Aici nu mai este niciun loc liber la Terapie Intensivă, fiind ocupate toate cele 5 paturi. Alți 6 pacienți în stare gravă sunt la ATI la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin s-au înregistrat și două decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19 care erau tratați la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Potrivit informațiilor oficiale furnizate de DSP, este vorba despre „un bărbat de 48 de ani din Ticvaniu Mare care avea și diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant și obezitate grad 2 și despre un bărbat de 76 de ani din Reșița care mai suferea de hipertensiune arterială grad 2, fibrilație atrială permanentă, insuficiență cardiacă și insuficiență circulatorie cerebrală”.

În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate pentru depistarea infecției cu coronavirus 5.582 de persoane, dintre care 1.536 au fost confirmate pozitiv. 91 dintre pacienții diagnosticați pozitiv au decedat. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește în această după-amiază pentru a dispune măsuri de protecție împotriva răspândirii și mai accentuate a infecțiilor cu SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Încă 10 cărășeni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Cazuri active: 444!

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.958 de cazuri de infectare cu coronavirus și 82 de decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19 care erau  internați în spitale din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București.

Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în București, 514, Iași, 157, și Alba, 117, iar cele mai puține, în Călărași și Covasna, câte 13 cazuri în fiecare județ. Și în Timiș a fost înregistrat, în ultimele 24 de ore, un număr foarte mare de cazuri: 109. În Arad au fost 80 de cazuri noi, iar în Hunedoara, 47.

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 8.303 pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 612 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, alte 11.965 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.889 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.568.071 de teste pentru depistarea infecției cu COVID-19. Dintre acestea, 27.814 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere. Au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 111.564 au fost declarate vindecate și 5.203 au decedat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available