Optimism la Aquacaraș: În maximum trei luni, Caransebeșul nu va mai avea probleme cu potabilitatea apei!

Apa furnizată zilele trecute în rețeaua municipiului Caransebeș nu a îndeplinit parametrii de potabilitate. Explicația oferită public de societatea Aquacaraș: capacitatea de tratare a Uzinei de Apă a fost depășită, în condițiile ploilor abundente de miercuri și joi.

Societatea Aquacaraș a anunţat în 5 martie că, „din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore, calitatea apei brute din Lacul Zervești s-a înrăutățit, depășind valorile corespunzătoare categoriei A 1, prevăzute de HG 100/2002, respectiv NTPA 013/2002, la parametrii turbiditate și culoare. Capacitatea de tratare a Uzinei de Apă  a fost depășită, nemaifiind posibilă asigurarea conformării pentru parametrii culoare și turbiditate, conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017”.

Ieri dimineață, la ora 7.00, analizele prelevate au confirmat încadrarea în parametri a turbidității și culorii. Reprezentanții Aquacaraș spun că, la interval de 2 ore, respectiv la ora 9.00, au avut confirmarea că s-a depășit situația de avarie și s-a reintrat în limitele normale.

„Cauzele obiective ce au dus la funcționarea în stare de avarie nu ne exonerează de responsabilitatea ce o avem față de locuitorii Caransebeșului. Suntem convinși că tot acest calvar nedorit pentru noi, furnizorii de apă, cât și inconvenientul dumneavoastră, utilizatorii, va avea un termen limită: recepționarea și darea în folosință a noii Uzine de Apă Caransebeș. Cu realul ajutor din partea Primăriei Caransebeș, în maxim 3 luni, aceste neajunsuri vor fi de domeniul trecutului”, transmite conducerea Aquacaraș.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite