Orașul Moldova Nouă are primar interimar. Și nu e Adrian Torma

De la 1 noiembrie 2020, Florin Ciovela, secretarul general al orașului Moldova Nouă, a preluat prerogativele de primar interimar după ce mandatul lui Adrian Torma, obținut la alegerile din 2016, s-a încheiat pe 31 octombrie 2020.

În mod normal, dat fiind faptul că mandatul primarului Adrian Torma nu a fost validat, fiind anulat de către Biroul Electoral Central, decizie care încă se dispută în instanță, cel care trebuia să asigure interimatul ar fi fost un viceprimar ales din cadrul noului Consiliu Local, care, însă, nici el nu este validat și constituit, tot din cauza unor procese similare în instanță! Or, până nu se va constitui legal și nu va realiza legal procesul de alegere a unui viceprimar, care automat va prelua atribuțiile de primar, unitatea administrativ teritorială, adică orașul Moldova Nouă, este condusă de către secretarul general, până la validarea lui Adrian Torma (dacă se va realiza) sau la alegerea unui viceprimar ori repetarea alegerilor pentru funcția de primar (dacă se va decide așa ceva).

Se întâmplă, așadar, exact cum anticipa resita.ro cu mult timp în urmă: Adrian Torma rămâne pe tușă! Florin Ciovela, primar interimar la Moldova Nouă?!

Problemele au început în orașul Moldova Nouă după ce Tribunalul Caraș-Severin, prin sentință definitivă, a decis să respingă candidatura lui Adrian Torma pentru funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020, pe motive de formă. În concret, pe listele de candidatură apăreau semnăturile reprezentanților județeni ai unei alianțe, deși Adrian Torma candida din partea unei alianțe locale, care avea altă componență față de alianța județeană!

În mod paradoxal (ca să nu spunem prostesc), nimeni nu a contestat și nici instanța nu a analizat dacă, nu cumva, semnăturile necesare candidaturii erau strânse tot de către alianța de la nivel județean și nu de cea de la nivel local, ceea ce ar fi dus la o nulitate absolută a dosarului de candidatură.

Sursa foto: Cărășanul

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available