Tratamentul cu Remdesivir pentru cazurile grave de COVID-19 lipsește din spitalele din Caraș-Severin!

În plină explozie COVID-19 în Caraș-Severin, aproape 800 de cazuri noi confirmate doar în ultimele 14 zile, spitalele din Reșița și Caransebeș au rămas fără Remdesivir, considerat cel mai eficient medicament antiviral în cazurile grave de infecție cu coronavirus. Medicamentul lipsește de peste două săptămâni din cele două spitale COVID-19 din județ.

La această dată, în spitalele din Reșița și Caransebeș sunt internați 142 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 14 sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă (7 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 7 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș). Pentru tratarea acestora, cele două unități medicale ar avea nevoie, în total, de aproximativ 30 de doze de Remdesivir pe zi, însă toate stocurile au fost epuizate în urmă cu circa două săptămâni și pacienților le sunt administrate scheme de tratament cu alte medicamente (Plaquenil şi Kaletra). Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, „Direcția de Sănătate Publică a transmis încă de pe 14 octombrie Ministerului Sănătății necesarul de Remdesivir de 100 miligrame pentru spitalele din Reșița și Caransebeș. Este vorba, în total, despre 1.140 de doze pentru 30 de zile: 400 de doze pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița și 740 de doze pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș”.

Deocamdată, însă, nicio doză de Remdesivir nu a ajuns în cele două spitale, în condițiile în care situația în ceea ce privește evoluția cazurilor de COVID-19 este tot mai alarmantă în Caraș-Severin, unde incidența cazurilor cumulate la 14 zile a ajuns, ieri, la 2,09 la 1.000 de locuitori. În ultimele două săptămâni, aproximativ 140 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și 37 au decedat.

În momentul de față, în județul Caraș-Severin sunt aproape 500 de cazuri active de COVID-19, numai ieri Direcția de Sănătate Publică raportând un număr de 76 de noi îmbolnăviri.

Sursă foto: romania.europalibera.org

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available