Ordin: 8 luni pentru înnoirea Centrului Civic al Reșiței!

Etapa de obţinere a avizelor pentru autorizaţia de construire s-a încheiat, astfel că municipalitatea reșițeană a emis ordinul de începere a lucrărilor în Centrul Civic.

Direcția Investiții și Mobilitate Urbană din cadrul Municipiului Reșița, prin directorul executiv Adelin Tuță, a dat ieri, 28 noiembrie, ordinul de începere a lucrărilor din Centrul Civic în data de 3 decembrie 2019.

„Marți, 3 decembrie, la ora 11, este programată predarea amplasamentului cu deținătorii de utilitați în vederea începerii lucrărilor. Ieri a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Perioada desfășurării acestora este de 8 luni. Valoarea investiției, realizată din fonduri europene, este de 23.000.000 lei plus TVA”, a declarat azi pentru resita.ro Adelin Tuță.

Lucrările vor fi executate de firmele care au câștigat în asociere licitația aferentă, SC Dirksen Special Beton SRL Lugoj și SC K&K Studio de Proiectare SRL Cluj-Napoca. Contractul de achiziție publică are în vedere proiectul „Modernizare pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței – Legătura pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiului”.

Până la începutul lunii august a anului 2020 lucrările ar trebui finalizate, ținând cont de prevederile contractuale. „Lucrările nu sunt neapărat oprite de iarnă, pentru că în prima parte se vor scoate dalele existente, straturile de sub ele, se va reface partea de pluvial, de colectare a apelor de ploaie, şi cred că putem lucra chiar şi până în sărbătorile de iarnă din acest an”, declara primarul Ioan Popa în caon, cu o lună în urmă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite