Palatul Cultural din Reșița va fi iluminat în roșu. „Iluminat pentru Incluziune”

 

În semn de solidaritate cu persoanele cu dizabilități intelectuale, la inițiativa cluburilor Lions din Reșița, astăzi, 23 iulie, între orele 21 şi 23, Palatul Cultural din municipiu va fi iluminat în roşu. 

 

Anunțul a fost făcut de membrele Clubului Lions Onix Reșița, culoarea roşie urmând a transmite în această seară mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni. Acțiunea de azi se circumscrie evenimentului „Iluminat pentru Incluziune”, organizat de Special Olympics România cu sprijinul Districtului Lions 124 România, la care s-au aliniat și cluburile Lions din zona 2 Vest: Club Lions Onix Reșița, Club Reșița Kindness și Club Lions Reșița Montană.

 

„Suntem conştienți că incluziunea socială nu se poate realiza doar prin intermediul legilor, oricât de bune ar fi acestea. De aceea avem nevoie de implicarea societății civile. Parteneriatul dintre Special Olympics România şi Districtul Lions 124 România se bazează pe proiecte care promovează incluziunea socială și  schimbarea mentalităţii individuale privind persoanele cu dizabilități. Comunitățile noastre trebuie să înveţe să redescopere valoarea solidarităţii sociale, să se convingă că o societate incluzivă este mai bună pentru fiecare cetățean în parte.

​Evenimentul «Iluminat pentru Incluziune» va celebra incluziunea, adică diversitatea şi diferenţele dintre semeni, asumate cu respect şi recunoştinţă.”, transmit „leoaicele” din cadrul Clubului Lions Onix Reșița.

 

 

​Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului, la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics inițiate în 1968 de Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy.

 

​Lions Clubs International (LCI) este o organizație non-politică seculară, care s-a ȋnființat pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Aceasta este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În România, Districtul Lions 124 este format din 77 de cluburi în care activează peste 1.600 de membri. LIONS provine de la inițialele cuvintelor „Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available