Pandemia nu a închis șantierele în Reșița. Primăria derulează investiții de peste 100 de milioane de lei! Și pregătește altele de 600 de milioane!

Criza care afectează, deja, multe dintre sectoarele economiei nu a ajuns pe cele 15 șantiere deschise de Primăria Reșița în diverse puncte din oraș. Atât lucrările derulate prin proiecte europene, cât și cele finanțate de Guvern sau de la bugetul local sunt în grafic.

„Legat de lucrările pe care Primăria le execută în oraș, vreau să vă spun că avem 15 șantiere deschise. În toate aceste șantiere se lucrează, niciunul dintre constructorii care au câștigat licitațiile nu s-a oprit sau nu a încetinit ritmul lucrărilor”, a declarat primarul Ioan Popa.

Lucrări pe fonduri europene

Edilul a oferit și câteva exemple, referindu-se la proiectele de anvergură pe care Primăria Reșița le derulează din fonduri europene prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest: „Lucrările din Centrul Civic se derulează într-un ritm alert. La fel și cele de pe străzile din Lunca Pomostului. Se lucrează și la proiectele de reabilitare energetică a unităților de învățământ. Lucrările la Colegiul Național «Traian Lalescu» urmează să fie finalizate în câteva săptămâni, la Liceul «Traian Vuia» avem un stadiu foarte bun de execuție, se lucrează și la Liceul Baptist”.

Toate aceste proiecte au o valoare însumată de aproximativ 65 de milioane de lei și trebuie finalizate anul acesta.

Lucrări pe fonduri PNDL și de la bugetul local

Se lucrează, de asemenea, și la obiectivele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau de la bugetul local, în valoare de peste 40 de milioane de lei. „În Poiana Golului s-a început asfaltarea drumurilor, se continuă săptămâna viitoare. În rest mai sunt poate lucrări de o anvergură mai mică, cum ar fi podul de pe strada Cireșului sau cel de la Palatul Cultural. Lucrările la grădinița de vizavi de sediul Inspectoratului de Poliție sunt, la fel, într-un stadiu avansat”, a precizat primarul Ioan Popa.

Încă 31 de obiective, însumând investiții de 600 milioane de lei!

Pe lângă cele 15 șantiere deschise la ora actuală în oraș, potrivit directorului executiv al Direcției Investiții și Mobilitate Urbană, Adelin Tuță, Primăria Reșița mai are, în fază de proiectare sau achiziție, 21 de lucrări în valoare de peste 400 de milioane de lei, precum și 10 studii de fezabilitate în valoare de aproximativ 200 de milioane de lei, pentru care se caută surse guvernamentale sau europene de finanțare.

CITEȘTE ȘI: Bătăliile PNL-PSD de la nivel național, sfidate de aleșii locali ai Reșiței! Unitate în jurul proiectelor lui Nelu Popa!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite