PANDEMIE de declarații prezidențiale care bagă OPOZIȚIA ÎN BOALĂ!

Președintele Klaus Iohannis s-a pus azi la dispoziția jurnaliștilor acreditați la Cotroceni, într-o conferință de presă ce a durat aproape două ore. Punând mai presus de orice interesele României și ale românilor, Iohannis a avut o prestație cu adevărat prezidențială.

Punctând încă de la început că, în această perioadă de pandemie, autoritățile împreună cu medicii și împreună cu cetățenii au obținut până acum rezultate notabile” și că „românii au dovedit că au simț civic, au echilibru și, da, societatea românească a dovedit maturitate”, Klaus Iohannis a ținut să scoată în evidență ce se va întâmpla după data de 15 mai 2020, când sunt așteptate relaxări ale măsurilor restrictive din prezent, dar și atitudinea antiromânească a principalelor partide din opoziție, exact partidele care au deținut puterea executivă și legislativă până în noiembrie 2019. Prezentăm principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis.

Pericolul nu a trecut!

„Se discută foarte mult în aceste zile despre măsurile de relaxare, se va ajunge și acolo. O relaxare prematură ar fi fundamental greșită”.

„Pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală pe care am avut-o înainte de epidemie. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală”.

„Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei. Nu vom putea să mergem la restaurant sau la mall. Nu vom putea, după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate, decât dacă vom avea un motiv foarte serios. În majoritatea unităților, fie ele comerciale sau economice sau de stat, la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc. Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an. Competițiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate foarte mare să se reia fără spectatori”. 

„După 15 mai, vom avea obligația să purtăm măști, când suntem în spații publice închise, când meregm cu autobuzul, cu metroul, cu trenul ș.a.m.d.”.

Un spectacol sinistru, un festival deplorabil

„Atunci când a început epidemia, să știți că rezervele României au fost goale! Nu au existat, pur și simplu! Nu au existat rezerve de măști, nu au existat rezerve de biocide, au existat foarte puține medicamente. Și acestea toate au trebuit procurate într-un timp record. Și s-au procurat. S-au folosit nu doar banii, puțini, care au fost la dispoziția noastră, s-au folosit cu mare succes și bani europeni, și se folosesc în continuare”.

„Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă cu îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului: contraexemplul este Parlamentul, modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral, în această perioadă critică”.

„În Parlament am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice un festival deplorabil instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament destul de nociv și cert demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani. Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste. Acești bani au fost risipiți, în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara”.

Pesediști care se cațără pe spaimele oamenilor

„Este trist ca, după ani și ani de guverne pesediste, să ne găsim în situația de a face față unei epidemii groaznice, cu vistieria aproape goală, fără rezerve, și tot aceiași pesediști să strige în Parlament că Guvernul și președintele nu fac ce trebuie. Și, în plus, vin aproape zilnic cu inițiative care de care mai populiste. Vor să ofere tot, că, așa-i?, nu dau de la ei! Măsuri populiste care sunt imposibil de pus în practică de cineva. Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile, doar pentru a câștiga capital electoral! Este ceva jalnic!”

„Au fost o serie de gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în acte normative care apasă asupra bugetului public, care și așa este sub un stres enorm. Fiindcă din cauza epidemiei avem probleme economice mari. Putem să gestionăm economia României, dar în niciun caz nu se poate așa, cu gesturi populiste, un gest după altul, și după altul, că (vezi Doamne!, n.r.) dăm la toată lumea… De unde să dăm? Dăm doar atât cât este!”.

„Acești politicieni n-au învățat nimic din greșelile trecutului, ei compromit, prin acest comportament, viitorul întregii națiunii. Ei compromit, prin acest comportament populist, demagogic, viitorul generațiilor de români care vor veni după noi. Vă spun drept, eu nu voi tolera așa ceva!”

Risc de amânare a tuturor alegerilor de la sfârșit de an!

„Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei. Important e, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populație. Eu n-o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, alegeri parlamentare. Dar, dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate. E prematur să spunem că vom avea anul acesta alegeri, depinde de cum gestionăm noi epidemia și cum reacționează populația, important e să facem alegerile când nu reprezintă un pericol pentru populație. Îmi doresc alegeri anul acesta, dar trebuie amânate dacă nu putem asigura siguranța cetățenilor”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite