Fără taxă! Un nou program de studii la UEMR: „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică”

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița anunță lansarea programului de studii „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică”. Acesta este adresat absolvenților de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat, prima generație de cursanți beneficiind de regim „fără taxă”!

UEMR, în calitate de partener 2, alături de Universitatea de Vest din Timișoara (beneficiar), Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu (partener 1) și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (partener 3), implementează proiectul „Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative – POCU/320/6/21/121030”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, informează Biroul de presă al UEMR.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității și eficienței învățământului universitar terțiar și non-academic tehnic, în acord cu cerințele mediului socio-economic, prin implementarea unui sistem integrat de programe și oferte educaționale inovative, proceduri și instrumente de asigurare a calității, dezvoltat prin colaborare între universități și angajatori și dedicat formării pedagogice a cadrelor didactice și dezvoltării competențelor profesionale și socio-emoționale ale studenților și cursanților”, explică reprezentanții UEMR.

În cadrul acestui proiect, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița își completează oferta de studii prin lansarea, începând cu anul universitar 2020-2021, a programului „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică”. Acest program de studii de nivel 5 (școală postliceală) are durata de un an, fiind organizat în cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu”, structură a universității reșițene despre care aflăm cu acest prilej. În urma evaluării externe desfășurate în luna decembrie 2019, UEMR anunță că programul „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică” și Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” au primit autorizarea de funcționare de la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar.

„Programul «Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică» se adresează absolvenților de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat, subliniază Biroul de presă al UEMR, prima generație de cursanți va beneficia de formare în regim fără taxă”, costurile aferente derulării programului fiind asigurate prin proiectul „POCU 121030 Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative”. Programul se spune că răspunde nevoii companiilor din regiune de a angaja tehnicieni în domeniul prelucrărilor pe mașini cu comandă numerică. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020.

Sursă foto: compa.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite