Parada de 1 Decembrie de la Reșița se mută în Parcul Tricolorului. A fost stabilit și programul ceremoniei

În câteva zile vor începe lucrările la Centrul Civic al Reșiței, așa că parada de 1 Decembrie se mută, anul acesta, în Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Bârzavei.

„Am mutat parada chiar în fața Monumentului Eroilor din Parcul Tricolorului, poate se va defila chiar pe bulevard, luăm în discuție să închidem circulația de la Muzeu în partea aceea”, ne declara zilele trecute primarul Ioan Popa.

Acesta spune că a fost deja semnat contractul pentru reabilitarea Centrului Civic, deși ar mai fi ceva birocrație de rezolvat. Primarul Popa mai precizează că are ceva planuri și cu vechile dale ce urmează să fie înlocuite, care vor fi puse tot în oraș, fie în unele cimitire, fie în diverse zone verzi sau mici piațete pietonale.

Astăzi a fost definitivat programul ceremoniei dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2019:

  • 11.45 – Realizarea dispozitivului de către Detaşamentul de Onoare;
  • 11.50 – Introducerea în formaţie a drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”;
  • 11.57 – 12.00 – Întâmpinarea persoanelor oficiale;
  • 12.00 – 12.03 – Prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”;
  • Salvă de artilerie – în onoarea militarilor Armatei Române la 100 de ani de la instaurarea administrației românești la Reșița – tun de epocă al Asociației de Tradiții Militare „Eugeniu de Savoya” Timișoara;
  • 12.03 – 12.07 – Intonarea Imnului Naţional al României;
  • 12.07 – 12.15 – Oficierea serviciului religios;
  • 12.15 – 12.30 – Rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României;
  • 12.30 – 12.35 – Realizarea dispozitivului de defilare;
  • 12.35 – Defilarea detaşamentului de militari şi a tehnicii specifice instituţiilor din SNAPOPSN și a detașamentului Asociației de Tradiții Militare „Eugeniu de Savoya” Timișoara, cu prezentarea onorului.

Primăria Reșița precizează că duminică, între orele 11.00 și 13.00, circulația va fi restricționată pe sensul de mers Intim – Victoria (intersecție Bulevardul Republicii cu Aleea Țarcului). Traficul rutier va fi deviat din intersecția de la Intim spre Bulevardul Muncii. De asemenea, autobuzele TUR vor circula pe sensul de sosire MOL pe Bulevardul Muncii, cu oprire în stațiile: Hotel Boreal, Capitol, Muncii 2, Kaufland și MOL.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite