Pariu că nu-i lucru curat la CSM Reșița? Ioan Popa: „La fotbal există suspiciuni privind aranjamente la meciuri”

Evoluţiile oscilante din actualul sezon ale fotbaliştilor de la CSM Reșița ridică serioase semne de întrebare în privinţa corectitudinii cu care unii jucători şi-au apărat şansele.

E ciudat să joci atât de bine în deplasare şi atât de prost acasă, este de părere primarul Ioan Popa, care bănuieşte că mafia pariurilor ar putea fi în spatele „accidentelor” de pe teren propriu.

„Salariile în fotbalul din Liga a II-a se duc undeva între 1000 şi 2000 de euro pe lună, net. Cam asta e media salarizării fotbaliştilor. Această «ciupercărie» de case de noroc, de case de pariuri care au împânzit România în ultimii 5-6 ani, şi ştiţi foarte bine că la Reşiţa ne luptăm cu aceste case de pariuri, pun presiune foarte mare pe sportivi, şi există suspiciuni de aranjamente de meciuri. Adică, extrag trei-patru jucători din lot şi, dacă este cotă de 7:1, 8:1… La ultima etapă de acasă, când am pierdut cu Târgu Jiu, aveau cotă de 8:1. Dacă ne băteau, cine punea pe ei la pariuri lua de opt ori suma mizată. Păi, cine pune 10.000 de euro şi ia 80.000, gândiţi-vă ce înseamnă asta în bugetul unui fotbalist. E trist, realitatea asta dură, dar cred că aici ar trebui să ne implicăm mai mult, să identificăm dacă nu cumva aceasta este una din cauzele pentru care se întâmplă aceste «accidente», pentru că vă mai spun ceva: noi am câştigat afară şi am pierdut acasă. Culmea, adică am fost atât de buni afară şi atât de proşti acasă? Sunt lucruri care nu se leagă logic. Dar facem câteva cercetări şi o să vă dau informaţii în următoarea perioadă”, a declarat primarul Ioan Popa în cadrul unei intervenţii la Radio Reşiţa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite