Pariu pe interesul reșițenilor făcut azi în Consiliul Local!

Primarul Reșiței, Ioan Popa, speră că după alegerile locale din iunie 2020 va avea majoritate confortabilă în Consiliul Local și nu va mai fi nevoit să stea la mâna social-democraților pentru a trece proiectele de hotărâre ce necesită votul a două treimi din numărul consilierilor.

Așa cum s-a întâmplat în ședința ordinară de astăzi când, fără nicio explicație, consilierii PSD au trântit la vot trei dintre proiectele inițiate de edilul-șef ce vizau un schimb de terenuri în centrul Reșiței, în zona Diamant-BCR, și vânzarea a două imobile, în Lend și lângă Autogară. „Nu am înțeles rațiunea pentru care colegii de la PSD s-au opus. E o practică a lor care, din când în când, are loc în Consiliul Local. Eu sper să se răzgândească în următoarea perioadă și, dacă nu, sper ca în vară să avem o altă majoritate, care să ne permită să ne facem treaba pe tot ce înseamnă patrimoniu”, a afirmat primarul la finalul ședinței de Consiliu Local.

Dacă la aceste proiecte consilierii PSD nu au comentat, dar nici nu le-au aprobat, o altă inițiativă a primarului Popa a suscitat vii discuții, obiecții și explicații pentru ca, în cele din urmă, să fie aprobată. Este vorba despre scoaterea caselor de pariuri și jocuri de noroc, a magazinelor second-hand și a caselor de amanet din zona centrală a municipiului și de pe principalele bulevarde și autorizarea acestui gen de activități doar în zonele secundare. Măsura, inspirată de modelul implementat de primarul Ilie Bolojan la Oradea, urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022, până atunci proprietarii acestor afaceri având timp la dispoziție să își caute alte spații în care să își desfășoare activitatea.

Mult mai repede, adică până la sfârșitul acestui an, va fi aplicată o altă hotărâre aprobată în ședința de astăzi. Este vorba despre mutarea a două servicii de interes public pentru reșițeni din clădirea Poștei vechi în alte locații. Este vorba despre Asistența Socială, care va funcționa în imobilul Școlii Generale Nr. 1 din Muncitoresc (foto), și Evidența Persoanelor, care se mută în același sediu cu Poliția Locală, peste drum de Inspectoratul Județean de Poliție. Măsura a fost necesară după ce funcționarii au rămas în frig deoarece a fost sistată alimentarea cu gaz a cladirii Poștei vechi. S-a ajuns în această situație din cauza unor dispute vechi de mai bine de 4 ani între compania Telekom, proprietara clădirii, și Primăria Reșița. Dispută asupra căreia vom reveni cu amănunte.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available