Patru noi centre de vaccinare anti-COVID în Caraș-Severin. Toate în mediul urban, toate cu liste de așteptare deschise

Județul Caraș-Severin are patru noi centre de vaccinare active pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro/, pentru care au fost deschise listele de așteptare. Aceste centre nu sunt, însă, cele pe care le anunțau, zilele trecute, autoritățile județene implicate în gestionarea pandemiei.

Potrivit declarațiilor venite, în ultima perioadă, atât de la reprezentanții Instituției Prefectului, cât și de la cei ai Direcției de Sănătate Publică, în Caraș-Severin ar trebui să devină funcționale centrele de vaccinare din Anina, Băile Herculane și Oțelu Roșu, singurele localități urbane din județ în care, în momentul de față, nu este deschis nici măcar un singur astfel de centru. Numai că, surpriză, pe platforma națională nu a fost activat niciunul dintre aceste centre, ci alte patru, din orașe în care campania de vaccinare se derulează încă din prima etapă. Este vorba despre două centre în Caransebeș, la Liceul Tehnologic „Decebal” și la Liceul Tehnologic „Dacia”, și alte două în Oravița, la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și la Școala Gimnazială „Romul Ladea”, unde, deja, până în această dimineață își rezervaseră locuri la vaccinare aproape 250 de persoane.

De asemenea, pe platforma națională sunt active pentru înscrierea pe listele de așteptare centrele de la Spitalul Municipal Caransebeş, Spitalul Orășenesc Oravița, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, Clădire administrativă Bocșa și de la Ambulatoriul Integrat Bozovici. Până în cursul dimineții, în aceste centre au fost rezervate 2.800 de locuri.

În momentul de față, pentru programări sunt disponibile doar centrele din Reșița, unde imunizarea se face cu vaccin AstraZeneca. Este vorba despre centrul de la Școala Gimnazială „Mihai Peia”, care figura cu 405 locuri, și cel de la Colegiul Economic al Banatului Montan, cu 258 de locuri libere în această dimineață.

Pe platforma națională apar și centrele de vaccinare de la Soceni și Slatina Timiș, la care, însă, nu pot fi făcute nici programări, deoarece locurile alocate au fost epuizate, nici rezervări pe liste de așteptare. În aceste două centre, vaccinarea se face cu ser produs de compania farmaceutică Moderna.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în Caraș-Severin s-au primit 30.224 de doze de vaccin (26.944 de doze Pfizer BioNTech, 1.780 de doze Moderna și 1.500 de doze AstraZeneca). Dintre acestea au fost administrate 29.670 de doze, incluzând aici atât primul vaccin, cât și, acolo unde a fost cazul, doza de rapel.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available