Pentru reșițeni libertatea vine pe două roți și cu bani europeni

Un proiect foarte bine gândit de către Primăria Reșița a reușit să vină în ajutorul reșițenilor dornici de libertate și care vor să ”scape” de aglomerația din trafic sau de ”graficul” mijloacelor de transport în comun aduce reșițenilor, pentru început, 60 de biciclete ce pot fi folosite gratuit.

Angajații Primăriei testează deja softul iar bicicletele au fost deja amplasate în cele trei stații de unde pot fi luate gratuit de către reșițeni, cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil: Centrul Civic (chiar lângă Primăria Reșița), Complexul Comercial Intim și Complexul Comercial Victoria. Proiectul de bike-sharing va fi disponibil în cel mult trei săptămâni.

Reşiţa se va alătura, în acest fel, celorlalte oraşe din România, ce folosesc bicicleta ca o alternativă ecologică de transport în comun pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Mai mult atât numărul bicicletelor, cât şi cel al staţiilor ar putea creşte dacă reșițenii vor dovedi apetit pentru o asemenea soluție atât smart cât și eco friendly și, de ce nu?, chiar bună pentru sănătate.

Proiectul „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Valoarea proiectului se ridică la 722.000 de euro şi a mai prevăzut dotarea Complexului Municipal de Sport şi Sănătate ”Ioan Schuster” cu panouri solare şi renovarea unei săli de sport din Pancevo.

Acest sistem de închiriere a bicicletelor poate fi folosit atât de către turiştii care ajung în oraș cât şi de localnicii doritori să se plimbe gratuit prin oraş ori chiar să ajungă la serviciu, piață sau în diverse vizite, dar fără să se urce la volanul mașinii.

Primăria Reşiţa a achiziţionat 60 de biciclete, dotate cu GPS, în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia – „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, derulat împreună cu municipalitatea din Pancevo.

Totul merge ca pe roate când folosești două roți!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite