Percheziții cu final așteptat, la persoane bănuite de contrabandă

 

Polițiști de la investigarea criminalității economice din Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au pus în executare, ieri, 8 iulie, nouă mandate de percheziție domiciliară pe raza celor două județe, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool. Totodată, au fost puse în aplicare 20 de percheziții la autovehiculele folosite de persoanele bănuite.

 

În urma activităților, au fost ridicate 3.020 de țigarete și 299 de litri de alcool, susceptibili a fi proveniți din contrabandă, 347 de articole pirotehnice deținute ilegal, precum și 2.000 de euro, obținuți din astfel de activități, bunuri estimate la o valoare totală de 20.930 de lei.

 

„Din cercetări, a rezultat faptul că în perioada februarie-iulie 2021, 6 persoane cu vârste cuprinse între 38 și 76 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, ar fi transportat, depozitat și comercializat țigări și alcool, provenite din Republica Serbia, sustrăgându-se de la plata accizelor și taxelor vamale, cauzând, astfel, un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de aproximativ 80.804 lei. Față de cinci dintre persoanele bănuite Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.

 

Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Oravița și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available