Peste 1.800 de locuri pentru tinerii care își doresc o carieră militară. Au început înscrierile la liceele, școlile postliceale și universitățile de profil 

Tinerii din Caraș-Severin care doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie, în această perioadă, la Centrul Militar Județean din Reșița. Sunt disponibile locuri atât pentru învățământul liceal, cât și pentru cel postliceal sau universitar. 

Activitatea de înscriere a tinerilor pentru anul de învățământ 2021-2022 a demarat pe 20 ianuarie și, în funcție de opțiuni, se va desfășura până pe 29 aprilie. Aceasta se derulează la Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin, prin Biroul informare-recrutare, după următorul grafic: învăţământul liceal militar, 20 ianuarie-5 martie 2021; învăţământul postliceal militar, 20 ianuarie-29 aprilie 2021; învăţământul universitar militar, 20 ianuarie-29 aprilie 2021. „De asemenea, Ministerul Apărării Naționale are locuri alocate și la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și la Universitatea București. În aceste cazuri, perioada de înscriere este la fel ca la liceele militar, mai scurtă, până pe data de 5 martie”, a precizat comandantul Centrului Militar Județean Caraș-Severin, colonelul Ion Pasăre.

Potrivit Centrului de recrutare al MApN, la cele cinci colegii naționale militare din țară sunt disponibile 600 de locuri, la Universitățile de Medicină și Farmacie din București și Târgu Mureș, prin Institutul Medico-Militar, sunt 63 de locuri la Medicină Generală, patru la Medicină Dentară și trei la Farmacie, la Academia de Poliție, nouă locuri la Drept, iar la Universitatea București, patru locuri la Psihologie și câte două locuri la Jurnalism și la Istorie. De asemenea, pentru învățământul universitar și postliceal militar sunt disponibile 108 locuri pentru formarea ofițerilor, 484 de locuri pentru formarea maiștrilor militari și 591 de locuri pentru formarea subofițerilor.

Înscrierile se efectuează la sediul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa, Strada Sportului, Nr. 4, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. Tinerii interesați pot obține informaţii de la ofiţerii şi subofiţerii recrutori la numerele de telefon 0255-214824, 0744-329780 sau 0355-404052, transmit reprezentanții Centrului Militar Județean.

Sursă foto: MApN

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available