Via Transilvanica, drumul care unește!

Înainte de a aduce Via Transilvanica în Caraș-Severin, Asociația Tășuleasa Social, reprezentată de frații Alin și Tibi Ușeriu, promotorii acestui proiect, a trimis în Reșița o donație importantă în alimente și alte produse.

Un microbuz cu pachete bine ambalate a fost preluat de Lions Club Reșița Montană, partenerul asociației Tășuleasa în Caraș-Severin, iar pachetele vor fi distribuite unor familii aflate într-o situație financiară precară.

Astfel, după ce a reușit să unească administrația din județul Caraș-Severin cu cea din Reșița și cu oameni îndrăgostiți de natura, într-un efort comun concretizat cu stabilirea traseului, în lungime de 280 km, ce va străbate Banatul Montan, Via Transilvanica se dovedește, într-adevăr, și prin acest gest, „drumul care unește”.

Via Transilvanica a făcut posibilă și întâlnirea pe care, în calitatea de drumeț pe acest traseu, am avut-o cu Alin Ușeriu în seara zilei de 15 august 2020, la sediul asociației Tășuleasa, din județul Bistrița-Năsăud. Am cunoscut atunci un om special, care m-a cucerit prin franchețea, generozitatea și încrederea în proiectele pe care le derulează. Mi-a făcut cunoștință cu o parte importantă a oamenilor angrenați în proiectul Via Transilvanica, la care am remarcat spirit de echipă, asumare și dinamism, dar și cu multe alte proiecte pe care Asociația Tășuleasa Social le derulează, reușind să creeze stări de spirit suficient de puternice pentru a împăduri munții, a aduce bucurie copiilor sau oamenilor necăjiți, speranța în rândurile celor lipsiți de speranță. Această stare de spirit îi ajută să învingă toate obstacolele, pentru a duce până la capăt un proiect turistic care pune drumețul în situația de a face lucruri pe care le considera imposibile.

CITEȘTE ȘI: Via Transilvanica, 280 km prin Banatul Montan. Este cel mai lung tronson din cei 1.300 km ai traseului

Via Transilvanica este cel mai complet și complex proiect de promovare a României, o autentică școală despre viață, un drum pe care trebuie să-l facem cu toții pentru că el ne învață să iubim România, să respectăm natura și să ieșim victorioși din încercările vieții.

Donațiile ajunse la oameni, datorită Asociației Tășuleasa Social și Lions Club Reșița Montană, reprezintă doar un strop care nu va rezolva problemele acestora, dar îmi amintesc că mergând pe Via Transilvanica, undeva prin zona Lunca Strajii din Bistrița-Năsăud, am întâlnit o fântână, cu o apă foarte bună, realizată de parohia din Mureșenii Bârgăului, pe care scria următorul enunț:

„Doar când vei începe să-ți cari propria apă, vei înțelege valoarea fiecărui strop!”

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite