Suntem prezenți și pe

Actualitate

Via Transilvanica, drumul care unește!

Publicat cu

în

Înainte de a aduce Via Transilvanica în Caraș-Severin, Asociația Tășuleasa Social, reprezentată de frații Alin și Tibi Ușeriu, promotorii acestui proiect, a trimis în Reșița o donație importantă în alimente și alte produse.

Un microbuz cu pachete bine ambalate a fost preluat de Lions Club Reșița Montană, partenerul asociației Tășuleasa în Caraș-Severin, iar pachetele vor fi distribuite unor familii aflate într-o situație financiară precară.

Astfel, după ce a reușit să unească administrația din județul Caraș-Severin cu cea din Reșița și cu oameni îndrăgostiți de natura, într-un efort comun concretizat cu stabilirea traseului, în lungime de 280 km, ce va străbate Banatul Montan, Via Transilvanica se dovedește, într-adevăr, și prin acest gest, „drumul care unește”.

Via Transilvanica a făcut posibilă și întâlnirea pe care, în calitatea de drumeț pe acest traseu, am avut-o cu Alin Ușeriu în seara zilei de 15 august 2020, la sediul asociației Tășuleasa, din județul Bistrița-Năsăud. Am cunoscut atunci un om special, care m-a cucerit prin franchețea, generozitatea și încrederea în proiectele pe care le derulează. Mi-a făcut cunoștință cu o parte importantă a oamenilor angrenați în proiectul Via Transilvanica, la care am remarcat spirit de echipă, asumare și dinamism, dar și cu multe alte proiecte pe care Asociația Tășuleasa Social le derulează, reușind să creeze stări de spirit suficient de puternice pentru a împăduri munții, a aduce bucurie copiilor sau oamenilor necăjiți, speranța în rândurile celor lipsiți de speranță. Această stare de spirit îi ajută să învingă toate obstacolele, pentru a duce până la capăt un proiect turistic care pune drumețul în situația de a face lucruri pe care le considera imposibile.

CITEȘTE ȘI: Via Transilvanica, 280 km prin Banatul Montan. Este cel mai lung tronson din cei 1.300 km ai traseului

Via Transilvanica este cel mai complet și complex proiect de promovare a României, o autentică școală despre viață, un drum pe care trebuie să-l facem cu toții pentru că el ne învață să iubim România, să respectăm natura și să ieșim victorioși din încercările vieții.

Donațiile ajunse la oameni, datorită Asociației Tășuleasa Social și Lions Club Reșița Montană, reprezintă doar un strop care nu va rezolva problemele acestora, dar îmi amintesc că mergând pe Via Transilvanica, undeva prin zona Lunca Strajii din Bistrița-Năsăud, am întâlnit o fântână, cu o apă foarte bună, realizată de parohia din Mureșenii Bârgăului, pe care scria următorul enunț:

„Doar când vei începe să-ți cari propria apă, vei înțelege valoarea fiecărui strop!”

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite