Peste 12.000 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană vor ajunge la persoane nevoiaşe din Caraş-Severin

 

Pachetele cu alimente oferite de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD vor fi livrate începând de astăzi, 21 aprilie, primăriilor din Caraş-Severin de unde vor fi distribuite beneficiarilor.

 

Livrarea pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD are loc în perioada 21 – 25 aprilie, la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin. În total, vor fi distribuite 12.625 de pachete ce conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc şi compot de fructe.

 

„Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, definite conform OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării POAD, cu modificările și completările ulterioare. Pachetele vor fi livrate beneficiarilor de primăria localităţii de domiciliu în termen de 45 de zile pentru persoanele care se încadrează în categoriile de venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice pentru celelalte categorii”, informează Instituţia Prefectului Caraş-Severin.

 

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD este un program al Uniunii Europene derulat de Guvernul României prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite