Peste 12.000 de pachete cu produse de igienă de la UE pentru persoanele defavorizate din Caraș-Severin

Pe 17 iunie 2020 va începe distribuția în județ a pachetelor cu produse de igienă furnizate prin Programul Uniunii Europene de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD). Acțiunea se va derula pe parcursul a 3 zile.

12.625 de pachete cu pastă de dinți, detergent, săpun lichid, periuțe de dinți, șampon și alte produse de igienă vor ajunge, săptămâna viitoare, la persoanele defavorizate și aflate în risc de sărăcie din județul Caraș-Severin. Pe lista beneficiarilor se regăsesc persoanele care beneficiază de venit minim garantat sau de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și cele aflate în situaţii critice de viaţă, persoane cu handicap grav și accentuat și cele aflate în așezări informale. În această perioadă, în localitățile din județ se vor deplasa echipe mixte pentru recepția pachetelor și pentru a supraveghea desfășurarea în bune condiții a implementării Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Toate detaliile privind modul de distribuire a pachetelor au fost stabilite în cadrul unei ședințe convocate azi de prefectul Cristian Gâfu, la care au participat membrii Grupului de lucru POAD: reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai serviciilor publice deconcentrate și ai primăriilor din județ.

„Cei prezenți la videoconferință au fost informați asupra pașilor necesari a fi parcurși în timpul recepției pachetelor și în timpul distribuției și de asemenea s-au purtat discuții tehnice legate de documentele ce trebuiesc întocmite la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale și respectiv de termenele care trebuie respectate pentru distribuția pachetelor către beneficiarii finali. Astfel, distribuția în fiecare localitate se va realiza în baza unui calendar comunicat de fiecare primărie beneficiarilor programului”, informează Biroul de Presă al Instituției Prefectului Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite