Suntem prezenți și pe

Administrație

Finanțări aprobate! Peste 1,8 milioane de euro pentru Școala Pittner și alte 1,8 milioane de euro pentru Vila Elisabeta!

Publicat cu

în

Proiectul implementat de Primăria Reșița în parteneriat cu Asociația Euroland Banat și o organizație din Islanda, RÖSK, vizează restaurarea imobilului de pe Strada Furnalelor în care, până în 1948, a funcționat Școala Pittner, precum și transformarea lui într-un Centru expozițional și de evenimente.

Cererea de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente” a fost depusă de către Primăria Reșița la sfârșitul anului trecut, în cadrul unui apel de proiecte derulat prin Programul RO-CULTURA. Acesta este finanțat prin granturile Spaţiului Economic European, format din statele Uniunii Europene și 3 dintre statele membre ale Asociaţiei Europeane a Liberului Schimb: Norvegia, Liechtenstein și Islanda.

Proiectul este unul generos și urmărește salvarea și punerea în valoare a imobilului în care a funcționat Școala Pittner, prin transformarea lui într-un centru cultural multifuncțional, cu săli de expoziţie, spații de prezentare, birouri și ateliere creative. Ideea „a prins” la Ministerul Culturii și proiectul a fost selectat pentru finanțare în cadrul apelului „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”, alături de alte 8 proiecte, dintr-un total de 27 de cereri de finanțare câte au fost depuse la nivel național.

CITEȘTE ȘI: Reșița de altădată renaște într-o dimensiune modernă, cu ajutor islandez. Școala Pittner – restaurată și transformată în centru multicultural!

„Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 16 milioane de euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 200.000 de euro și 2 milioane de euro, reprezentand 80% din totalul costurilor eligibile ale proiectului. În cadrul apelului au fost depuse 27 cereri de finanțare în valoare totală de 43,4 milioane de euro. În urma evaluării administrative și a eligibilității, 7 proiecte au fost respinse ca neconforme, iar 20 au fost admise în etapa de verificare tehnico-financiară. Dintre acestea, 17 proiecte au obținut un punctaj egal cu sau mai mare de 70 de puncte, iar 3 proiecte nu au întrunit pragul minim”, informează reprezentanții Unității de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii.

Dintre cele 17 proiecte, doar 9, printre care și cel al Primăriei Reșița, se află pe lista proiectelor finanțate, celelalte fiind plasate pe o listă de rezervă. Suma aprobată pentru Școala Pittner este de peste 1,8 milioane de euro, reprezentând valoarea nerambursabilă a proiectului.

Pe aceeași listă cu Școala Pittner se află și un alt obiectiv din Caraș-Severin, Vila Elisabeta din stațiunea Băile Herculane. Proiectul privind consolidarea, restaurarea și amenajarea casei de cultură din incinta Vilei Elisabeta a primit aproximativ 1,8 milioane de euro. De asemenea, printre proiectele acceptate la finanțare mai figurează cele care vizează Turnul de Apă Iosefin din Timișoara și situl arheologic Sarmisegetusa Regia.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Sănătate4 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate5 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate9 ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate21 de ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile22 de ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate23 de ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitateo zi în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrațieo zi în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitateo zi în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Cele mai citite