Peste 180 de pacienți cu COVID-19 în spitalele din Reșița și Caransebeș! 24 au fost internați numai în ultimele 24 de ore

Evoluția cazurilor COVID-19 în Caraș-Severin devine îngrijorătoare. Județul nostru se află, astăzi, pe locul al 2-lea în Regiunea Vest, după Timiș, în ceea ce privește numărul cazurilor noi raportate în ultimele 24 de ore.

Cele două spitale din Caraș-Severin care tratează cazuri COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, au ajuns la limită în ceea ce privește numărul pacienților infectați cu coronavirus pentru care au pregătite paturi. De la o zi la alta, cele două unități medicale se reorganizează astfel încât să facă față numărului tot mai mare de persoane confirmate pozitiv care necesită internare.

De la începutul acestei săptămâni, 57 de persoane infectate cu coronavirus au fost internate în cele două spitale. Potrivit raportării făcute de DSP Caraș-Severin către Instituția Prefectului, numai în ultimele 24 de ore la Spitalul Județean de Urgență Reșița au ajuns 14 pacienți diagnosticați cu COVID-19, iar la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, alți 10. Informații referitoare la localitățile din care provin persoanele infectate nu am reușit să obținem întrucât cei care sunt desemnați de autorități să le ofere se află în concediu.

Pe lângă pacienții cu COVID-19 internați în spitalele din Caraș-Severin, alți 6 se află în unități medicale din alte județe, iar 18 persoane care au fost confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu.

Tot în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat și două decese ale unor pacienți confirmați cu coronavirus care erau internați pe ATI în cele două spitale de profil din Caraș-Severin: un bărbat în vârstă de 43 de ani din Reșița și unul din 69 de ani din Iaz, ambii având comorbidități (obezitate și boală coronariană, respectiv diabet).

CITIȚI ȘI: DECONSPIRARE. Ce și cât primim ca să scriem despre infecțiile cu noul coronavirus și despre COVID-19

De la începutul pandemiei, în județul nostru au fost confirmate 350 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre pacienții confirmați pozitiv, 128 au fost declarați vindecați și 24 au decedat (o persoană din alte cauze, noncovid).

La nivel național, astăzi au fost raportate 1.345 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coornavirus, fiind vorba despre persoane care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de acestea, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În total, pe teritoriul României, au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în București (192), Prahova (102) și Argeș (99). În Regiunea Vest, cele mai multe cazuri noi sunt în Timiș (68). Pe locul al 2-lea se situează județul nostru și Hunedoara, cu 24 de cazuri fiecare, și Arad, cu 19 cazuri.

Numărul persoanelor diagnosticate cu infecție cu COVID-19 care au decedat a ajuns la 2.566 după ce, astăzi, au fost raportate 45 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui și București.

În momentul de față, 7.961 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află în spitalele din țara noastră. Dintre aceștia, 458 sunt internați la ATI. Alte 5.607 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.078 se află în izolare instituționalizată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available